Haberler

Baykal Sahalara Dönüyor

Güncelleme:

Can Ataklı, Deniz Baykal ile yaptığı telefon görüşmesinde, Baykal'ın "Artık sahalara çıkacağım" dediğini yazdı.

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü köşesinde Baykal'la yapmış olduğu görüşmeyi yazdı.

Ataklı, Deniz Baykal'la yaptığı görüşmede üç önemli ayrıntıya da dikkat çekerek, Başbakan Erdoğan'ın panikte olduğunu ifade etti.

İşte Atak'lının yazısındaki o bölüm;

Pazartesi günü Deniz Baykal'la konuştum. Telefonda sesi çok diri ve coşkulu geliyordu. "Artık sahalara çıkacağım" dedi öncelikle. İlk önemli toplantısını Kayseri'de yapacakmış bu ay içinde. "Orada bazı görüşlerimi açıklayacağım" dedi.

Baykal Başbakan'ın medya üzerindeki baskılarını hayret ve ibretle izlediğini belirterek "Ancak bu gösteriyor ki, artık gerileme, düşüşe geçme dönemi başlamıştır" dedi.

Baykal telefon sohbetimizde 3 önemli görüş ve gözlemi olduğunu söyledi:

1- ERDOĞAN PANİKTE

BDP milletvekilleri ve bazı devlet yetkilileri terör lideriyle toplantıya gitti. Daha sonra bu görüşmelerin zabıtları bir gazetede yayınlandı. Başbakan buna çok öfkelendi, bu gazete üzerinden tüm medyaya çok ağır şeyler söyledi. Oysa henüz kimse o zabıtlar üzerine bir yorum yapmamıştı. Henüz kimse hükümeti ciddi biçimde suçlamamıştı bile. Ama belli ki Erdoğan paniğe kapıldı ve 10 yıldır ilk kez savunmaya geçti. Bu önemli bir gelişmedir. Sonun başlangıcıdır.

2- SÜNGÜSÜ DÜŞTÜ

Erdoğan Kürt sorununu çözme konusunda "sonu ne olursa olsun" diyerek "gerekirse baldıran zehiri bile içebileceğini" söyleyerek çıtayı çok yükseltti. Ancak halktaki tepkiyi görünce şimdi geriliyor. "Teröre taviz vermeyiz, silahları bırakacaklar başka çare yok" diyor. Ama bunun gerçekçi olmadığını kendisi de biliyor.

3- BDP ÇOK KÜSTAHLAŞTI

İktidarın teslimiyetçi politikaları BDP'yi de canlandırdı, parti yöneticileri İmralı görüşmesinden sonra daha da küstahlaşmaya başladı. Türkiye'yi, Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk milleti kavramını açıkça tahkir ediyorlar. İktidar çaresizlik içinde bunlara hiçbir tepki veremiyor.

Baykal bu saptamaları yaptıktan sonra "Görünen o ki, Başbakan artık eskisi gibi değil. Giderek irtifa kaybediyor. Bu nedenle öfkesi artıyor, hırçınlaşıyor. Bu da sinirlerini etkiler, sürekli yanlış yapmasına neden olur" dedi. Eski CHP Genel Başkanı "Partimizin bu durumu iyi görmesi ve atağa kalkması gerek. AKP ne yapacağını bilemez hâlde, CHP'nin halka gerçekleri anlatmasının tam zamanıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Deniz Baykal Can Ataklı Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title