Haberler

Baykal: "Kimsenin, Türkiye'ye İftira Atmaya Hakkı Yok"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin Soykırım Yaptığını Söylemeye Kimsenin Hakkı Olmadığını Belirtti. Baykal, Sözde Ermeni Soykırımına İlişkin, "Sadece Kuru Gürültü, Yüksek Perdeden Tepki İfadeleriyle Yetinilmektedir. Türkiye'nin, Etkin ve Yeni Bir Tavrın İçine Kalıcı Olarak Girmesine İhtiyaç Vardır" Diye Konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin soykırım yaptığını söylemeye kimsenin hakkı olmadığını belirtti. Baykal, sözde Ermeni soykırımına ilişkin, ''Sadece kuru gürültü, yüksek perdeden tepki ifadeleriyle yetinilmektedir. Türkiye'nin, etkin ve yeni bir tavrın içine kalıcı olarak girmesine ihtiyaç vardır'' diye konuştu.

Baykal, partisinin grup toplantısına başlarken, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''geçmiş olsun'' diledi.

Konuşmasında, Ermeni soykırımı iddialarına ve Fransa'daki gelişmelere de değinen Baykal, Türkiye'nin arşivlerini dünyaya açmayı kabul ettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

''Bizim, gerçeğin ortaya çıkmasından kaçınacak hiçbir suçluluk duygumuz yok. Gerçek neyse onu kabul etmeye hazırız. Ama bize gerçeği gösterin, kanıtlayın. Soykırım iddiası, uluorta herkesin aklına geldiği zaman yönelteceği bir itham değildir. (Ölüm oldu, kıyım, katliam oldu, bu soykırımdır) bunlar doğru sözler değil. Soykırım, uluslararası hukukta çok özel anlamı olan bir kavramdır. Bu kavramı işkence, eziyet için, yaşanan acı olaylar için uluorta kullanmak mümkün değildir.''

Türkiye'ye yönelik tek taraflı, uluorta ithamları baskılarla kabul ettirmeye, bir yafta takmaya, damga vurmaya dönük bir anlayışın söz konusu olduğunu belirten Baykal, ''Acı olaylar yaşandı hiç kuşku yok. Ama 1915'te yaşanmış bu olaylar, aradan neredeyse 100 yıl geçtikten sonra bir topluma yönelik iftira olarak kabul ettirilmek istenemez. Bunu anlayışla karşılamamız mümkün değil'' diye konuştu.

Baykal, Ermeni soykırımı iddialarının arkasından, Süryani ve Pontus soykırımı iddialarının gündeme getirileceğini ve bunun için uygun zamanın beklendiğini savundu.

Bir topluma ''soykırımı yaptı'' demenin çok ağır bir itham olduğunu belirten Baykal, ''Kimsenin Türkiye'ye (soykırım yaptın) diye iftira etmeye hakkı yoktur'' dedi.

Erdal İnönü'nün, ''Doğrunun, daima ortaya çıkma gibi bir huyu vardır'' sözünü anımsatan Baykal, soykırım iddiasının yetmediğini, şimdi ''bu iddianın tersinin söylenmesini yasaklama'' anlayışıyla harekete geçildiğini söyledi.

Baykal, tepki verilirken dikkat edilmesi gereken noktalar da olduğunu belirterek, ''Bütün bunları yaparken, bir tek şeyi yapmamalıyız. Sakın ha Türkiye'de yaşayan Ermeni kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik bir husumet, bir tepki, bir olumsuz davranış içinde olmamalıyız. O insanlar, bu toprakların çocuklarıdır, bu vatanın çocuğudur, hep beraberiz''diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title