Haberler

Batman'da BDP'nin "Hükümete Adım At" Yürüyüşü

BDP Batman Milletvekili Akat: "Dün darbelere karşı olduğumuz gibi bugün de karşıyız"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Batman'da "Hükümete Adım At" yürüyüşü düzenlendi.

BDP il binası önünde toplanan ve aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Belediye Başkan Vekili Serhat  Temel, BDP İl Başkanı Serdar Atalay'ın bulunduğu grup,  pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Akat, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, Mısır'da seçimle işbaşına gelen Mursi Hükümeti'nin darbeyle düşürülmesini eleştirdi. Ordunun yönetime el koymasının herkesin vicdanlarını yaraladığını belirten Akat, Muhammed Mursi'nin seçildiği dönem halka verdiği sözleri unuttuğunu savundu.

Halkın Tahrir Meydanı'na inmesinin "askerin kendisine görev al" demesi anlamına gelmediğini kaydeden Akat, "Halk örgütlenerek bir erken seçimi dayatabilirdi. Fakat küresel hesaplar buna izin vermedi. Biz Mısır halkının özgürlük ve eşitlik iddiasının yanındayız. Dün nasıl darbelere karşıysak bugün de karşıyız" dedi.

Danimarka'nın aldığı kararı eleştiren Akat, "Kürt sorunu Türkiye, Suriye, İran gibi ülkelerin sorunu olduğu kadar  Avrupa'nın hatta ABD'nin de bir sorunudur. Roj TV'yi egemen güçler kapatmak isteyebilir. Fakat Kürt halkı onlara cevabı yıllardır ortaya koyduğu mücadele ile vermiştir" diye konuştu. - Batman

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Serhat Temel Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title