Haberler

Batı Kudüs'te Netanyahu'ya destek gösterisi

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya destek gösterisinden detaylar Şarkılar eşliğinde Netanyahu'ya destek sloganları atılması Gösteriye katılan Dedi Zurabi ile röportaj Gösteriye katılan Moshik Kovarsky ile röportaj KUDÜS (AA) – İsrail'de koalisyon hükümetinin kurulması için Meclise...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya destek gösterisinden detaylar

Şarkılar eşliğinde Netanyahu'ya destek sloganları atılması

Gösteriye katılan Dedi Zurabi ile röportaj

Gösteriye katılan Moshik Kovarsky ile röportaj KUDÜS (AA) – İsrail'de koalisyon hükümetinin kurulması için Meclise tanınan sürenin sona ermesine saatler kala Batı Kudüs'te bir grup İsrailli, başı yolsuzluk dosyalarıyla dertte olan Başbakan Binyamin Netanyahu'ya destek gösterisi düzenledi.

Batı Kudüs'te yer alan İsrail Meclisi yakınında toplanan az sayıda kişi Başbakan Netanyahu'ya destek sloganları attı.

Göstericiler, "Netanyahu'nun askeriyiz", "Ölümüne Netanyahu", "İsrail Başsavcısı hukuku mahvediyor" yazılı pankartlar taşıdı.

Netanyahu'ya destek gösterisinin koalisyon hükümetini kurması için İsrail Meclisine tanınan sürenin sona ermesine saatler kala düzenlenmesi dikkati çekti.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit'in yolsuzluk dosyaları nedeniyle hakkında dava açılmasına karar verdiği ve koalisyon hükümetini kurmakta başarısız olan Netanyahu'ya destek amacıyla düzenlenen gösteriye katılımın düşük olduğu görüldü.

Gösteriye katılan Dedi Zurabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail yargısı ve basının uzun yıllardır siyaset sahnesinden silmek için Netanyahu'nun peşinde olduğunu iddia etti.

Netanyahu hakkında dava açılması kararını da eleştiren Zurabi, "Netanyahu'yu seçimle yenemedikleri için şimdi onu bu davayla devirmeye çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Zurabi, Netanyahu'nun koalisyon hükümetini kurmak için elinden gelen bütün çabayı sarf ettiğini ancak rakibi Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ve ortağı Yair Lapid'in tutumu nedeniyle hükümetin kurulamadığını ileri sürdü.

Gösteriye katılan Moshik Kovarsky ise Netanyahu hakkındaki iddianamenin "düzmece" olduğunu ve İsrail Başbakanı'na yargı eliyle "darbe" yapılması için milyonlarca şekel para harcandığını öne sürdü.

Kovarsky, İsrail'de neredeyse kesinleşen yeni erken seçimde seçmenlerin Netanyahu'nun liderliğinde koalisyon hükümetinin kurulması için gerekli desteği göstereceğine inandığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kudüs Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title