Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

"(Cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçları) Bir hastalıktan kaynaklı suçun işlenmesi söz konusuysa bu hastalığın tıbbi açıdan tedavisi cihetine gidilecektir yoksa herhangi bir hadım etmek gibi bir ceza söz konusu değildir" "Somali'de yardım ekiplerimiz yardımlarını sürdürmeye devam edecektir" "Saldırının incelenmesi hem de oradaki güvenlikle ilgili ilave tedbirlere ihtiyaç var mı yok mu, bu konunun bir kez daha gözden geçirilmesi için bir uzman heyeti önümüzdeki günlerde Somali'ye göndereceğiz"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlarına ilişkin çalışma konusunda, "Bir hastalıktan kaynaklı suçun işlenmesi söz konusuysa bu hastalığın tıbbi açıdan tedavisi cihetine gidilecektir yoksa herhangi bir hadım etmek gibi bir ceza söz konusu değildir" dedi.

Bozdağ, el yazması Kur'an-ı Kerim musaflarının sergilendiği "Mukaddes Miras Sergisi"nin açılışı için geldiği Sultanahmet Medresesi'nde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, çocuk istismarı suçlarına ilişkin "hadım etme cezası" getirileceğine yönelik haberleri hatırlatması üzerine Bozdağ, Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı'nın cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarına ilişkin suçları düzenleyen TCK'nın ilgili maddeleri üzerinde bir çalışma yaptıklarını ancak bazı gazetelerde yer aldığı şekliyle bir düzenlemenin söz konusu olmadığını bildirdi.

Bozdağ, şöyle dedi:

"Zannedersem bir gazete manşetten vermişti, o şekilde bir ifade bu çalışmaların taslak metninde yoktur ancak cinsel saldırı veya çocukların cinsel istismarı suçunu işleyenler hasta ise onların tıbbi tedavisini öngören bir düzenleme vardır. 'Hadım cezası' gibi bir ceza söz konusu değildir. Zaten bugün de bazı tedavisi kabil olan durumlar varsa, tedavi gerektiren hadiseler varsa, tedavi yoluna gidiliyor. Uyuşturucuda, başkaca bazı suçlarda, bağımlılık yaratan suçlar söz konusu olduğunda bu suçları işleyenlerin tedavisi cihetine şu anki mevzuatımızda da gidilmektedir. Burada da bir hastalık varsa, bir hastalıktan kaynaklı suçun işlenmesi söz konusuysa, bu hastalığın tıbbi açıdan tedavisi cihetine gidilecektir yoksa herhangi bir hadım etmek gibi bir ceza söz konusu değildir."

Somali'deki terör saldırısı

Somali'deki Türk Büyükelçiliği'ne yönelik terör saldırısına ilişkin soru üzerine de Bozdağ, Türk kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının iki yıldır burada görev yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İki yıl içinde Türklere dönük herhangi bir saldırı olmadı. Orada Eş-Şebab var, başka yapılar var. Hiçbir yapıdan Türklere dönük en ufacık saldırı olmadı. Türkler iki senedir orada insani yardım yapıyorlar. İki senedir orada sağlıkta, eğitimde, çevrede, pek çok alanda adımlar atıyorlar, eserler ortaya koyduk ama bugüne kadar bir saldırı vuku bulmadı. İki sene sonra bir saldırının meydana gelmiş olması tabi bizim açımızdan da dikkate alınması gereken bir husus. İki senedir biz oradayız, ne değişti de böyle bir saldırı meydana geliyor? Tabi biz bunu da görünür gerekçelere baktığımızda anlamakta zorlanıyoruz. Orada bizim yardım ekiplerimiz yardımlarını sürdürmeye devam edecektir. Oradaki görevlilerimizin, gerek kamu görevlisi gerek STK görevlilerinin güvenlikleri en üst düzeyde sağlanmaktadır. Güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Biz bu olaydan sonra uzman bazı kişileri de görevlendirmek suretiyle hem saldırının incelenmesi hem de oradaki güvenlikle ilgili ilave tedbirlere ihtiyaç var mı yok mu, bu konunun bir kez daha gözden geçirilmesi için bir uzman heyeti önümüzdeki günlerde Somali'ye göndereceğiz. Onlar da ayrıca bir incelemeyi yapacaklar, ona göre de adım atacağız."

Yusuf İslam'ın projesine destek

Bozdağ, Cat Stevens ismiyle dünyaca ünlü rock şarkıcısı ve bestecisiyken Müslüman olan Yusuf İslam'ın Cambridge Üniversitesi'nde yapmayı planladığı cami projesine de destek vereceklerini bildirdi. Ziyarete gelen Yusuf İslam'ı yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ettiklerini de belirten Bozdağ, "Orada çok güzel bir cami ama sadece ibadet mekanıyla değil, diğer donatılarıyla beraber adeta külliye şeklinde bir yapı inşa edilecek" ifadelerini kullandı.

"Ruhban okuluyla ilgili gelişme yok"

Bozdağ, bir gazetecinin, ruhban okuluyla ilgili yeni bir çalışma olup olmadığına ilişkin sorusunu ise "Şu anda herhangi bir gelişme yok. Türkiye'nin o konuda değerlendirmeleri var. O değerlendirmeler çeçevesinde yeni bir adım atılabilir. Bunlara ilişkin değerlendirmeler yapıldıktan sonra bu yapılacaktır. İleride bu konularda elbette bir gelişme olabilir" şeklinde yanıtladı.

Demokratikleşme paketi

Bozdağ, demokratikleşme paketine ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti:

"Şu anda demokratikleşme konusunda Türkiye'nin sürekli bir gündemi var. Esasında sadece bugün Türkiye'de demokratikleşme konusu konuşulan bir konu değil. Biz hükümete geldiğimiz günden bu yana demokratikleşme konusunda çok ciddi çalışmalar, reformlar yaptık, önemli adımlar attık. AK Parti hükümetlerinin sürekli gündeminin ana maddelerinden bir tanesi demokratikleşmedir. Bakanlar Kurulumuzun değişmez gündemlerinden biri budur. Ayrıca, Avrupa Birliği sürecidir. Dolayısıyla demokratikleşme, bundan sonraki zaman içinde de devam edecektir. Şu anda bazı adımlar var. Yeni bazı adımlar atma konusunda bunlara ilişkin çalışmalar, değerlendirmeler yapıldı. Önümüzdeki zaman içinde günü henüz belirlenmedi ama bunları Türkiye kamuoyuyla paylaşacağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title