Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Terör Örgütü Mensuplarına "Dönüş" Çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Batman ve Siirt'te PKK Tarafından Gerçekleştirilen Saldırılar Üzerine Bir Mesaj Yayınlayarak Terör Örgütü Mensuplarına Acil Dönüş Çağrısında Bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da PKK tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu 4 kişinin hayatını kaybetmesi 5 kişinin yaralanması üzerine terör örgütü mensuplarına acil dönüş çağrısında bulundu. Erdoğan, "Bu yanlış yola girenlere bir kez daha sesleniyorum, bu yolla ne bir yere varmanız, ne de herhangi bir şey elde etmeniz mümkün değildir. Daha geç olmadan bu yoldan dönün. Çok yönlü ve çok boyutlu terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Batman'da teröristlerce döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 4 kişinin hayatını kaybetmesi, 5 kişinin yaralanması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milletin birlik ve beraberliğine, ülkenin huzur ve istikrarına, vatandaşların can ve mal güvenliğine kast eden terör örgütünün, hain emellerine ulaşmak için hiçbir hedef ayrımı gözetmediğini, hiçbir değer tanımayan insanlık dışı yüzünü bu saldırı ile bir kez daha gösterdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Artık terör örgütünün gerçek yüzü bütün dünyada tanınmış, kendi karanlık düzenini sürdürmekten başka hiçbir amaç taşımadığı herkes tarafından anlaşılmıştır" dedi.

Mesajında terör örgütü mensuplarına seslenen Erdoğan şunları kaydetti:

"Bu yanlış yola girenlere bir kez daha sesleniyorum, bu yolla ne bir yere varmanız, ne de herhangi bir şey elde etmeniz mümkün değildir. Kan ve nefret üzerine kurduğunuz karanlık düzeninizi daha fazla sürdüremeyeceğiniz açıktır. Daha geç olmadan, annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize daha fazla acı yaşatmadan gelin bu yoldan dönün.

Biliniz ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra milletimizin kardeşlik bağlarını zaafa uğratamayacak, birlik ve beraberliğimizi bozma emeline asla ulaşamayacaksınız. Çok yönlü ve çok boyutlu terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir.

Bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Ayrıca Siirt ilimizde de yine aynı hain tuzak sonucu bir astsubayımız ile bir geçici köy korucumuzun yaralandığı saldırıyı da lanetliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title