Haberler

Baro Başkanı Davasında Salon Yetmedi

Güncelleme:

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile 9 baro yöneticisinin sanık olduğu davanın ilk duruşması, salon yetersizliği dolayısıyla ertelendi.

İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve 9 baro yöneticisinin "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla 2yıldan 4 'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava yaşanan yoğunluk ve duruşma salonunun fizik yetersizliği nedeniyle, 12 Ekim Cumartesi gününe ertelendi.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Avukat Kocasakal, "Burada biz yargılanmıyoruz. Burada bizim hakkımızda bir hüküm verilmeyecek. Burada yargı, kendi kendini yargılıyor. ve kendisiyle ilgili bir hüküm verecek" dedi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi yüzlerce avukat Silivri Adliyesi önünde toplandı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, duruşma salonuna alkışlarla girdi. Mahkeme hakimi Zuhal İşgören izinli olduğu için davaya Sulh Ceza hakimi Mustafa Egemen hakimlik yaptı.

Sanıklar Ümit Kocasakal, Mehmet Durakoğlu, Hüseyin Özbek, Ufuk Özkap, Füsun Dikmenli Aydeniz Tuskan, Başar Yaltı, Turgay Demirci, İsmail Altay ve Hasan Kılıç duruşmada hazır bulundu. Aralarında Ankara Barosu başkanı Metin Feyzioğlu ve Hüsamettin Cindoruk'un da bulunduğu yüzlerce avukat sanıkların müdafii olmak istediklerini belirtti. Onlarca avukat duruşmaya girerken dışarıda da yüzlerce avukat bekledi. Hakim Mustafa Egemen, duruşma salonunu bu hali ile sanıklar hakkında usulü işlem yapmanın güç olduğunun gözlemlediğini belirterek ara kararını açıkladı.

DURUŞMA SALONU YETERSİZ KALDI

Kararda, "Her ne kadar dava belirlenen gün ve saatte Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunda belirlenen gün ve saatte başlamış ise de duruşma salonunu fiziki yapısı itibari ile sanıkların müdafii olduklarını beyan eden ve duruşma sırasında vekaletnamelerini sunan başta birçok baro başkanı ve avukatların duruşma salonu dışında kaldığı bu hali ile sanıklar hakkında usulü işlemlerin özellikle savunma hakkının kısıtlanmadan rahat ve olabildiğince özgürce duruşmanın yapılamayacağı bu hali ile fiziki yapısı itibari ile duruşmanın daha müsait bir yerde yapılmasının hukuka daha uygun olacağı kanaatine varıldığından duruşmaya ara verilmesine" karar verdi.

12 EKİM CUMARTESİ'YE ERTELENDİ

Hakim Mustafa Egemen, ayrıca Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak Silivri Adliyesi'nde daha geniş ve daha rahat yargılama yapılabileceği Silivri Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunun hazırlatılmasının istenmesine hükmetti. Duruşma 12 Ekim Cumartesi gününe ertelendi.

DURŞMAYI YABANCI AVUKATLARDA İZLEMEYE GELDİ

Ümit Kocasakal duruşma sonrası yaptığı açıklamada duruşmaya destek için gelen yabancı ve yerli baro başkanlarını ile çeşitli kurumları sayarak, şunları söyledi:

"Şimdi bize dava açtılar. Biz de bu davaya karşı savunmamızı yapmak, diyeceklerimizi demek için geldik. Bir kere, biz günler öncesinden dilekçe vererek bu kadar çok kişinin geleceğini, bunun için uygun bir salon teminini talep ettiğimiz halde bu yapılmadı. Salon aşağı yukarı 20 metrekare. Çok çok küçük bir salon. Zaten yargılanan 10 kişi oraya girdiğimizde nerdeyse yer kalmıyor. Sanıklara 6 kişilik yer ayrılmış. Önemli değil biz ayakta da dururuz. Zaten bir daima ayaktayız, oturmak gibi bir derdimiz de yok. Ama duruşmayı izlemeye gelen kişilere, müdafilere özellikle yabancı meslektaşlarımıza kötü bir örnek oldu.

Artı biliyorsunuz yaz kararnamesi öne alındı ve bizim davamızı görecek hakim de dahil olmak üzere Silivri'deki neredeyse bütün hakimler alındı, yerleri değiştirildi. Şimdi yerlerine yenisi gelecek. Normalde çıkması gereken hakim de raporlu olduğu için çıkmadı ve yerine yanılmıyorsam sulh hukuk hakimimiz çıktı. Böyle bir ortamda yapılan yargılama, yargılama olarak nitelenebilir mi ? "

Duruşmayı izlemeye gelen bazı yabancı avukatlar da yaptıkları açıklamalarda kararı eleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İstanbul Barosu Ümit Kocasakal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title