Haberler

Bakanlık Müfettişleri Soruşturmaya El Koydu

Adalet Bakanlığı'nın İki Müfettişi Ergenekon Operasyonunu Yürüten Savcılık ve Emniyet Biriminde İnceleme Başlatmak Üzere Görevlendirdiği Ortaya Çıktı.

Ergenekon operasyonu bugün yaşanan gözaltıların ardından Adalet Bakanlığı'nın görevlendirdiği iki müfettişin soruşturmayı yürüten savcılık ve emniyette inceleme başlattığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı'nın, iki müfettişi Ergenekon operasyonunu yürüten savcılık ve emniyet biriminde inceleme başlatmak üzere görevlendirdiği ortaya çıktı. Bakanlığın görevlendirdiği iki müfettişin, bir hafta, on gündür incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Müfettişlerin, Ergenekon operasyonu soruşturması devam ederken bilgilerin kim veya kimler tarafından basına sızdırıldığını araştırdığı ifade ediliyor.

Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve yayın kurulu başkanı, İlhan Selçuk'un avukatı Fikret İlkiz, kendisine ulaşan bilgiye göre müvekkilinin evinde gözaltına alındığını belirterek, onun dışında fazla bir bilgiye sahip olmadığını kaydetti.

-37 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI-

Ergenekon soruşturması çerçevesinde dün de, Sedat Peker'den sonra, halen cezaevinde bulunan Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz ile Semih Tufan Gülaltay da, savcıya 14 saat ifade vermişti.

Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla ilgili olarak başlatılan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Doçent Emin Gürses'in de aralarında bulunduğu 37 kişi tutuklanmıştı.(ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title