Haberler

"Bakan Yılmaz: Sınır Kaçakçılığıyla Ciddi Mücadele Var" Haberine Ek

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise festivalde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik devam ettiği sürece Türkiye'ye kimsenin zarar veremeyeceğini söyledi."Bu milet güçlü bu devlet güçlü."

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise festivalde yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik devam ettiği sürece Türkiye'ye kimsenin zarar veremeyeceğini söyledi. Kimseden korkuları olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz şöyle devam etti?

"Bu milet güçlü bu devlet güçlü. İstiklal Marşı'nı herkes bilir, İstiklal Marşı'nda Mehmet Akif diyor ki; Korkma! Eğer biz İstiklal Marşı'na inanıyorsak, bu millete bir daha yazılmamak üzere yazılmış bir marş olduğuna inanıyorsak hiçbirşeyden korkmamıza gerek yok. Bu sancak hiçbir zaman sönmeyecek. Ne zamana kadar 'sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak'. İşte bu Türkmen beyi kardeşlerim olduğu sürece, Türkiye'deki vatandaşlarımız olduğu sürece 76 milyon bu bayrak inmez, bu bayrak sönmez. Bu bayrak İstiklal Marşı'nda Akif'in dediği gibi son bir ocak kalana kadar ister Toros dağlarında, ister Sivas dağlarında o Türkmenler kaldığı sürece, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kaldığı sürece istiklalimizin simgesi olan bu bayrak dalgalanmaya devam edecek. Türkiye sadece türklerin umudu değil, sadece islam dünyasının umudu değil, mazlum miletlerin de umudu. Ben Afganistan'a gittim. Afganistan devlet başkanı diyor ki 'Türk askerinin bulunduğu yer bize güven verir diyor. Gana da diyor 'Her devletin bir amacı var ama Türkiye'nin amacı insanlık' diyor. Dolayısıyla Türkiye'nin bir olması beraber olması, güçlü olması Türk dünyası için değil, İslam dünyası için değil, dünyadaki tüm mazlum milletler için geçerli. Bu milletten kimse de çakıl taşı alamaz. Bu millet bu gücüyle büyür ama küçülmez. O halde korkuya gerek yok. Korku içerisinde kalarak kendi içimizde ufkumuzu daraltmaya da gerek yok. Bu coğrafya dar geliyor der ya şair. Bugün Türk coğrafyasının hakim olduğu her yerde Afganistan'da da söyledim Somali'de de söyledim bilinki Türk bayrağının dalgalandığı her yer gölgesinde olana güvenlik verir. Korkuya gerek yok, bölünmeye gerek yok. birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur."

Bakan Yılmaz daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title