Haberler

Bakan Davutoğlu Bulgaristan'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, iki gün sürecek resmi ziyaret için Bulgaristan’a gitti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin'in davetine icabetle iki günlük resmi ziyaret için Bulgaristan'a gitti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret sırasında Davutoğlu, mevkidaşı Vigenin ile görüşecek, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Ulusal Meclis Başkanı Mihail Mikov ve Başbakan Plamen Oreşarski tarafından kabul edilecek. Bakan Davutoğlu'nun Bulgaristan Başmüftülüğü'nü de ziyaret edeceği bildirildi.

Açıklamada, resmi ziyaret vesilesiyle yapılacak ikili görüşmelerde, Bulgaristan'la her alanda olumlu seyreden ilişkilerin tüm veçhelerinin gözden geçirileceği ve her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve güncel uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunulacağı kaydedildi.

Sofya'daki temaslarının ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun yarın Filibe ve Şumnu şehirlerini ziyaret ederek, yerel makamlar ve bu bölgelerde yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geleceği ifade edildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rosen Plevneliev Ahmet Davutoğlu Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title