Haberler

Bakan Çelik Çanakkale'de

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Birinci Derecede Deprem Kuşağında Bulunan Yerlerde Okulların Güçlendirme Çalışmalarının Belirli Bir Plan Dahilinde Devam Ettiğini Söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, birinci derecede deprem kuşağında bulunan yerlerde okulların güçlendirme çalışmalarının belirli bir plan dahilinde devam ettiğini söyledi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü törenlerinin ardından geceyi Çanakkale'de geçiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sabah valiliği ziyaret etti. Vali Orhan Kırlı'yı makamında ziyaret eden Bakan Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Her yıl 18 Mart törenlerinin coşkuyla ve şehitlere yakışır şekilde kutlandığını ifade eden Bakan Çelik, Çanakkale'nin farklı bir Çanakkale olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı her yıl resmi olarak 10 bin öğrenciyi Çanakkale'ye gönderiyor. Okul, belediye, valilik ve okul aile birlikleri organizasyonuyla da buraya her yıl 100 bin öğrenci geliyor. Toplam ise Çanakkale'ye gelen kişi sayısı 3 milyonu buluyor. Bu kent açısından büyük bir bahtiyarlıktır, milli şuur açısından son derece önemsediğimiz bir konudur. Kentin ekonomik, sosyo-kültürel durumu açısından da iyi ve anlamlı bir gelişmedir" dedi.

Bakan Çelik, 1. derecede deprem bölgesinde yer alan Çanakkale'de bazı okulların depreme dayanıklı olmadığı konusundaki sorusu üzerine, "Bu binalar 1999 yılında Körfez'de meydana gelen depremden önce eski yönetmeliğe göre yapılan binalar. Bizler bu binalardan bir ders aldık. Binaların daha sağlam olması gerektiğine karar verdik. Türkiye çapında özellikle birinci derecede deprem kuşağı olan yerlerden başlamak üzere, önce yatılı okullardan başladık, bir program dahilinde deprem güçlendirmeleri devam ediyor.

Güçlendirmeyle sonuç almayacaksak binaların yeniden yıkılıp yapılması süreci devam ediyor, ama bize göre vahim bir tablo yok. Burada soruyu soran arkadaşımızın evini deprem yönetmeliğine göre incelerseniz muhtemelen yıkılması gereken evler arasında olacak. Vatandaş kendi evinde 24 saat yaşıyor, ama çocuklar okulda 6 saat kalıyor. Fakat kendi evini kimse göz önünde bulundurmuyor. Yani, Çanakkale'deki yapıları 99 depreminden sonra yayınlanan yönetmeliğe göre incelerseniz benzer bir durum ortaya çıkar.

Dolayısıyla 'vahim durum' diyerek velileri ve çocukları paniğe sevk etmenin anlamı yok" diye konuştu.

Çanakkale'ye 1 müsteşar ve 22 genel müdür ile birlikte geldiklerini anlatan Çelik, "Burada gece yapacağımız toplantıda Çanakkale'nin eğitiminin röntgenini çekeceğiz ve sonunda eğitim kalitesini nasıl artırırız onun çalışmasını yapacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Kırlı Bakan Çelik'e, el dokuması Ayvacık halısı ile "Çanakkale Tarihi" adlı 6 ciltlik kitap ve Şehitler Abidesi'nin minyatür heykelini hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) geçen Bakan Hüseyin Çelik, ÇOMÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi ile kapalı spor salonun açılışına katıldı. Çelik, üniversitelerin artık tabela üniversitesi olmadığını belirterek, "Üniversiteleri açarken bizlere 'Bu üniversiteler bir günde olur mu?' dediler. 'Elbette tabela üniversitesidir' dediler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de kurulurken bir tabela üniversitesi olarak kuruldu. Ancak adeta bir fidanın ve fidenin dikilmesi gibi zamanla ağaç olup meyve verdi" dedi.

Çelik, daha sonra 1994 yılında temeli atılan ve 9 bin metrekarelik alan üzerini kurulan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin resmi açılışını yaptı. Bakan Çelik bu törenin ardından kampüs içerisinde bulunan bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun açılışını yaptı. Çelik, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek şunları söyledi:

"Biz genelde kurumlar için söylüyorum. Ege zeybeği oynarız. Ege zeybeğinde bilirsiniz kimsenin eli birbirine değmez. Herkes kendi kendine oynar. Ama artık halay çekme zamanıdır. Hatta Karadeniz horonu daha da tercih edilmelidir. Eğer kol kola girilirse ve birliktelik sağlanırsa biz çok daha büyük başarılara imza atarız." Yapılan konuşmanın ardından Çanakkale Belediyespor ile Üniversite Basketbol Takımı bir gösteri maçı yaptı. Açılışlara Vali Orhan Kırlı, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, Müjdat Kuşku, Ahmet Küçük, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Ali Akdemir ile çok sayıda öğrenci katıldı.

(AÖ-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
title