Haberler

Bahçelievler'de kışa hazırlık çalışmaları başladı

Güncelleme:

? Bahçelievler Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışına ilişkin uyarıları ardından ilçede kış hazırlık çalışmalarına başladı.

? Bahçelievler Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışına ilişkin uyarıları ardından ilçede kış hazırlık çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, karın Marmara Bölgesi ve İstanbul'u etkisi altına alacağına yönelik açıklamalarının ardından Bahçelievler Belediyesi ekipleri, ilçede kışa hazırlık çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında işletmelerin önünde kullanılmak üzere tuz çuvalları dağıtılacak, sağlık ve güvenlikle ilgili kurumlar ile yol ve kaldırımlardaki çalışmaları yoğunlaştırılacak ve sokak hayvanları için hazırlanan kulübe sayısı arttırılarak mama desteği de sağlanacak. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, yapılan hazırlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu.

KURUM VE DÜKKANLARIN ÖNÜ TUZLANACAK

Bahçelievler Belediyesi olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Bahadır, 'Olası su birikintilerini önlemek için cadde ve sokak başlarındaki su mazgalları sürekli temizliyoruz. Gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz. Her kış olduğu gibi esnaf komşularımıza olası buzlanmalarda dükkanları önünde kullanmaları için hazırladığımız tuz çuvallarını dağıtacağız. 10'ar kiloluk çuvallar şeklindeki tuzları, ilçemizin yoğun caddelerindeki esnaflarımıza dağıtacağız. Esnafımıza, özellikle kaldırımlarda bulunan ağaç diplerine tuz atmaması konusunda buradan uyarıda bulunmak istiyorum. Marmara'yı kuşatan soğuk hava dalgası ve kar yağması durumunda özellikle eğitim, sağlık ve güvenlikle ilgili kurumlar ile yol ve kaldırımlardaki çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Belediyemizin fen işleri, temizlik ve veterinerlik birimlerine bağlı yaklaşık 500 personel ve 60'a yakın iş makinası ve araçla komşularımızın kış mevsiminden olumsuz yönde etkilenmemeleri için çalışacağız' diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI DA UNUTULMADI

Soğuk hava şartlarında sadece insanların değil sokak hayvanlarının da önemli ölçüde etkilendiğine dikkat çeken Bahadır, 'Beklenen kar yağışı ile alakalı gelen bilgiler doğrultusunda bizler de ekiplerimizi oluşturarak her konuda hazırlığımızı çalışmalarımızı önceden planladığımız için, herhangi bir sorun yaşamayacağımızı ümit ediyorum. Yine de bir olumsuzluk yaşanırsa vatandaşlarımız Bahçelievler Belediyemizin 444 0 311 numaralı çağrı merkezimizi ücretsiz olarak arayıp yardım isteyebilirler. Sokak Hayvanları da unutmadık. Soğuk hava şartları hayvanları etkiliyor. Bizler hayvanlarımızı da düşündük. Onlar için de kulübeler hazırladığımız kulübelerimizin sayısını arttırdık. Kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çekeceklerini düşündük ve bununla beraber mama desteğini de arttırdık. Her şartta kara hazırız' dedi.

Bahadır, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Son olarak belirtmek isterim ki, Bildiğiniz gibi özellikle son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle ülkemizde ve dünyada kuraklık had safhaya ulaştı ve tehlike sinyalleri veriyor. Dolayısıyla beklenen kar yağışının barajlarımızı doldurmasını diliyorum. Vatandaşlarımızdan da su tüketirken tasarruflu olmaya özen göstermelerini özellikle rica ediyorum. Soğuk hava ve kış şartlarının Bahçelievlerli komşularımı, vatandaşlarımızı ve tüm canlıları olumsuz şekilde etkilememesini diliyorum.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bahçelievler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title