Haberler

Bağcılar Belediyesi ile Jonava Belediyesi kardeş oldu

Güncelleme:

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nde imzalanan protokol ile Bağcılar Belediyesi ile Litvanya'nın şehirlerinden Jonava Belediyesi kardeş belediye oldu.

İklim değişikliğiyle mücadele adına Litvanya'yla çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Jonava ile kardeş olmamız neticesinde bağlarımızı iyice güçlendirmiş olduk. İleride daha büyük projelere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülmekte olan ve Bağcılar Belediyesi'nin de ortak olduğu "Enerji Dönüşümü için AB: Batı Balkanlar ve Türkiye'deki Belediye Başkanları Sözleşmesi" projesiyle ilgili Ankara'da toplantı yapıldı. Batı Balkanlar ve Türkiye'de enerji geçişini sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına çalışmaların konuşulduğu program Türkiye Belediyeler Birliği'nde düzenlenen toplantıya; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Litvanya ve Türkiye'nin Belediyeler Birliği temsilcileri, iki ülkenin ilgili bakanlık temsilcileri ve belediye başkanları katıldı. Toplantı boyunca ulusal ve uluslararası uzmanların sunumlarıyla Litvanya'da çoklu yönetişim yolunda ne gibi adımlar atıldığı ve sürecin nasıl işlediği konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Aynı zamanda Türkiye'de enerji ve iklim politikalarını uygulamada çoklu yönetişime geçiş için hazırlanan taslak yol haritası sunuldu. Toplantıda kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi konusunda da görüşler alındı.

Bağlarımızı güçlendirdik

Toplantı sonunda İklim ve enerji gibi konularda ortak çalışmaların yapılması ve kardeş şehir ilişkilerinin oluşması adına Litvanya'da bulunan Jonava Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi arasında protokol imzalandı. Başkan Çağırıcı ve Jonava Belediye Başkanı Mindaugas Sinkevicius'un attıkları imzayla iki belediye kardeş oldu. Birlikteliğin hayırlı olmasını dileyen Çağırıcı, "Jonava ile kardeş olmamız neticesinde bağlarımızı iyice güçlendirmiş olduk. İleride daha büyük projelere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Litvanya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title