Haberler

Azeri Türkleri işgalden kurtarılan ana yurtlarına gidip atalarını yad etmek istiyor

Güncelleme:

Azeri Türkleri işgalden kurtarılan ana yurtlarına gidip atalarını yad etmek istiyor Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferine en çok Dağlık Karabağ'dan yüzyıllar önce göç eden Büyükkarabağ köylüleri sevindi Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'dan yüzyıllar önce göç...

Azeri Türkleri işgalden kurtarılan ana yurtlarına gidip atalarını yad etmek istiyor

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferine en çok Dağlık Karabağ'dan yüzyıllar önce göç eden Büyükkarabağ köylüleri sevindi

AFYONKARAHİSAR - Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'dan yüzyıllar önce göç ederek Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine yerleşen ve burada köy kuran Azeri Türkleri, ana vatanlarına gidip görmek ve atalarını yad etmek istiyor.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaş sonrası Dağlık Karabağ'ın onlarca yıl sonra Ermeni işgalinden kurtarılmasına en çok sevinenler Bolvadin ilçesine bağlı Büyükkarabağ köylüleri oldu. Dağlık Karabağ bölgesinden yaklaşık iki asır önce Azeri Türkleri buraya yerleşerek üç farklı köy kurdu. Nüfusları yaklaşık 2 bin 500'ü bulan üç köyün sakinleri de Azerbaycan'ın zaferine çok sevindi.

Büyükkarabağ Köyü Muhtarı Mehmet Öztürk, zafere çok sevindiklerini ifade ederek, sonuna kadar Azerbaycan'ın arkasında olduklarını kaydetti.

"En büyük hayalimiz ana yurda gidip gezip, görmek"

Köy sakinlerinden Ceylan Kemik, Dağlık Karabağ'ın ana yurtları olduğunu belirterek, kendilerinin Büyükkarabağ köyünde ancak kalplerinin Dağlık Karabağ'da olduğunu söyledi. Kemik, şimdi tek temennilerinin bölgenin Ermenilerden tamamen temizlenmesi olduğunu belirterek, "Zaferle birlikte büyük Ermenistan hayali suya düştü. Emperyalist güçler şaşkınlarını halen atamadılar, orası bizim ata yurdumuz. Gidip ana, ata yurdumuzu gezip görmek isteriz ve en büyük hayalimiz o. Ama Allah izin verirse korona virüs (Covid-19) biterse ve orası rayına oturur oturmaz gideriz. İnşallah daha iyisi olacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dağlık Karabağ Ermenistan Bolvadin Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title