Haberler

Aydın'da 14 bin öğrenci depreme karşı eğitilecek

Güncelleme:

Aydın'da 14 bin öğrenci depreme karşı eğitilecek Birinci derece deprem kuşağında yer alan Aydın'da Aydın Valiliği örnek bir projeye imza attı.

Aydın'da 14 bin öğrenci depreme karşı eğitilecek

Türkiye'ye örnek olacak proje Aydın'da başlatıldı

AYDIN - Birinci derece deprem kuşağında yer alan Aydın'da Aydın Valiliği örnek bir projeye imza attı. Aydın'da 14 bin 439 birinci sınıf öğrencisine çocuklara eğlenirken öğrenecekleri 'Deprem Eğitimi Boyama Kitabı' dağıtıldı.

Aydın ili birinci derece deprem kuşağında yer alması nedeniyle Aydın Valiliği'nin önderliğinde 'Deprem Eğitimi Boyama Kitabı' hazırlandı. Aydın'da eğitim gören birinci sınıf öğrencilerine dağıtılan boyama kitapları ile çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenecek. Proje kapsamında Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu'nda proje tanıtım etkinliği düzenlendi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından birinci sınıf öğrencilerine dağıtılan Deprem Eğitim Boyama Kitapları öğrenciler tarafından da beğenildi. Aksoy'un elinden kitaplarını alan öğrenciler kitapta yer alan alanları boyarken, boyama alanlarının yanlarında yer alan eğitici bilgilerle de deprem anı başta olmak üzere öncesi ve sonrasında neler yapacaklarını okuyarak öğrenecek.

"Örnek bir proje olacağını düşünüyoruz"

Projenin Türkiye genelindeki illere de örnek olacağını ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Aydın deprem bölgesi içerisinde yer alan bir ilimiz. Dolayısıyla toplumuzun her kesiminin depreme duyarlı hale gelmesi gerekiyor. 2021 yılı İçişleri Bakanlığı tarafından 'deprem eğitim yılı' olarak ilan edildi. Aydın genelinde de bugüne kadar gerçekleştirilen bir çok eğitim faaliyeti ile 45 bin kişiye eğitimler verildi. Aydın Valiliği olarak Türkiye genelinde örnek olmasını düşündüğümüz bir proje geliştirdik. Bu proje ile çocuklarımızın deprem konusunda daha duyarlı hale gelmelerini amaçlıyoruz. Proje kapsamında 14 bin 439 birinci sınıf öğrencisini kapsayacak Deprem Eğitimi Boyama Kitabı hazırlattık. Bu kitabın amacı çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlamak. Kitaplarımız tüm okullarımızdaki birinci sınıf öğrencilerimize dağıtıldı. Hem boyamaları yapacaklar hem de kitapta yazılı olan bazı özet bilgiler ile de bilgi sahibi olacaklar. Bizler örnek olarak projeyi başlattık. Diğer okullarımızın da bu konuda yapacağı çalışmalar da bir örnek oluşturması açısından önemli. Özellikle birinci sınıf tercih etmemizin nedeni de çocuklarımızın bu yaşta bu eğitimi almaları ve daha duyarlı nesiller yetişmesidir. Çocuklarımızın duyarlılığı oldukça önemli. Bazen bu duyarlılığı göstermeyen anne ve babalarını da uyarma gibi bir pozisyonları var. Çocuklarımız konuyu benimsedikleri zaman bunun toplumun tüm kesimleri tarafından da kabul edilmesi daha büyük bir fırsat oluşturmuş oluyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı Hüseyin Faruk Günay, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ve Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu Müdürü Mustafa Kolka katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Aksoy Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title