Haberler

Ayakkabı Boyacısı Şair Tez Konusu Oldu

Ayakkabı boyacılığı yapan, aynı zamanda şiirler yazan Ömer Tan, bir üniversite öğrencisinin bitirme tezine konu oldu.

Erzurum'da ayakkabı boyacılığı yapan, aynı zamanda şiirler yazan 43 yaşındaki Ömer Tan, bir üniversite öğrencisinin bitirme tezine konu oldu.

Maddi imkansızlık nedeniyle eğitimini lise 1'inci sınıfta bırakan Ömer Tan, bugüne kadar birçok işte çalıştı. Son olarak kentin en işlek semti olan Cumhuriyet Caddesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan Tan, küçük yaştan itibaren yazdığı şiirleriyle adından bahsettirmeyi başardı. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde jüri ve sanat eleştirmenliği de yapan Ömer Tan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitim Ana Bilim Dalı öğrencisi Ahmet Güler'in de lisans bitirme tezi oldu.

Erzurumlu şair Ömer Tan'ın sanat ve şiirleri üzerine bir inceleme yapan Güler, "Renkli kişiliği ile tanılan Ömer Tan ile tanışınca lisans bitirme tezimi kendisi ile yapabileceğimi düşündüm. Hocama söyledim ve o da kabul etti. Hazırladığım tez kabul edildi. Çok mutluyum. Şair Ömer ağabeyi hayatım boyunca unutmayacağım" dedi.

Şiirlerinde halkın sorunlarını anlatan Ömer Tan ise ilk şiir kitabı 'Mürekkep'i çıkaracağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Kimseye muhtaç olmadan ayakta durmaya çalıştığını söyleyen ve yaptığı işten hiçbir zaman utanç duymadığını ifade eden Tan, "Evli ve üç çocuk babasıyım. Ben ölmek değil, örnek olmak istiyorum. Şair olacaksam halkımın sorunlarını dile getirmeliyim. Her zaman şiirlerimi evladım gibi görüyorum. Onları 'Mürekkep' adını verdiğim bir kitapta yayınlayacağım" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title