Haberler

Avustralya, Solomon Adaları'na maddi destek sözü verdi

Güncelleme:

Avustralya, Çin ile güvenlik paktı imzalayan Solomon Adaları'na sınır güvenliği ve sağlık alanlarında maddi destek sözü verdi. Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles, Solomon Adaları'nın başkenti Honiara'ya yaptığı resmi ziyarette, ülkesinin Solomon Adaları'na sunabileceği katkı ve yardımları ele aldıklarını belirtti.

Avustralya, kısa bir süre önce Çin ile güvenlik paktı imzalayan Okyanusya ülkesi Solomon Adaları'na sınır güvenliği ve sağlık alanlarında maddi destek sözü verdi.

Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles, Solomon Adaları'nın başkenti Honiara'ya yaptığı resmi ziyarette, ülkesinin Solomon Adaları'na sunabileceği katkı ve yardımları ele aldıklarını belirtti.

Solomon Adaları'nın yeni Başbakanı Jeremiah Manele'nin ay başında göreve başlamasından bu yana ilk resmi ziyaretini yapan Avustralyalı Bakan, " Avustralya, ada ülkesi Solomon'un önce güvenlik partneri olmak istedi ve bunu kazanmak için çok çalıştı. Bunun için de buraya geldik." dedi.

Marles, ülkesinin Solomon Adaları'ndaki sınır koruması ve annelerin doğum öncesi ve sonrası bakımlarıyla ilgilenecek bir sağlık merkezi için 33 milyon dolarlık yardım sözü verdiğini belirtti.

Geçen ay Çin ile güvenlik paktı imzalanmasının ardından Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'de endişelere yol açan Solomon Adaları'na yapılan bu ziyaretin önemli olduğu kaydedildi.

Çin, Solomon Adaları ile 20 Nisan'da güvenlik paktı imzalamıştı

Çin, Okyanusya ülkesi Solomon Adaları ile savaş gemilerinin limanları kullanmasına ve adalarda donanma üssü kurmasına olanak sağlayacağı öne sürülen güvenlik paktını 20 Nisan'da imzalamıştı.

Güvenlik paktı ile "tarafların sosyal düzenin sağlanması, insan yaşamının ve mülkiyetin güvenliğinin korunması, insani yardım ve doğal afetlerle mücadele alanlarında işbirliği ile Solomon Adaları'nın kendi güvenliğini sağlama kapasitesini artırmayı hedeflediği" ifade edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakan Yardımcısı Solomon Adaları Avustralya Dünya Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Bakmadan Geçme

Çorum Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çorum Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Erzincan Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Erzincan Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Elazığ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Elazığ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çankırı Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çankırı Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çanakkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çanakkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bursa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bursa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bolu Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bolu Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bitlis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bitlis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bingöl Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bingöl Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bilecik Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bilecik Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bayburt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bayburt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Batman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Batman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bartın Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bartın Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Balıkesir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Balıkesir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Aydın Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Aydın Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title