Haberler

Avukat Şikayetçi Olmadı, Tutuklu Sanık Tahliye Edildi

Samsun Barosu avukatlarından Burak Onur Toraman'a sosyal paylaşım sitesinden tehdit ederek 10 bin lira para istediği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 27 yaşındaki Metin Durmuş, avukatın şikayetçi olmaması üzerine 'yağmaya eksik teşebbüs' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

Samsun Barosu avukatlarından Burak Onur Toraman'a sosyal paylaşım sitesinden tehdit ederek 10 bin lira para istediği iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 27 yaşındaki Metin Durmuş, avukatın şikayetçi olmaması üzerine 'yağmaya eksik teşebbüs' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

Olay 35 gün önce meydana geldi. Nevşehir'de yaşayan Metin Durmuş, boşanma davasında eşinin avukatı Samsun Barosu avukatlarından Burak Onur Toraman'a duruşma çıkışında hakaret etti. Avukat Toraman, Durmuş hakkında hakaret ve tehdit suçlarından şikayetçi olunca hakkında 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Metin Durmuş para cezasına çarptırıldı.

Metin Durmuş, bunun üzerine avukat Burak Onur Toraman'a sosyal paylaşım sitesinden "Yarına kadar 10 bin lira hazırla. Geldiğimde para hazır o ofiste seni delik deşik ederim. Erkeksen hazır etme. Beni şikayet etmek neymiş göstereceğim sana" şeklinde mesaj gönderip tehditle para istedi. Şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Nevşehir'den gelen ve avukatın bürosunun yakınındaki bir kahvede oturan şüpheliyi ihbar üzerine yakaladı. Şüphelinin bavulunda yapılan aramada av tüfeği ele geçirildi. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasın ardından Durmuş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yağmaya teşebbüs' ve 'hakaret' iddiasıyla tutuklu bulunan Metin Durmuş'un yargılanmasını bugün başlandı. Duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık mahkeme heyetine verdiği ifadesinde, "Mesajı sinirle yazdım. Aslında ben konuşmak için Nevşehir'den geldim. Ailem polisi aradığı için yakalandım. Yanlış anlaşılma oldu" dedi.

Daha sonra söz olan mağdur avukat Burak Onur Toraman eski ifdesini tekrarlamayıp davacı olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanığı 'yağmaya eksik teşebbüs' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp, daha sonra tahliyesine karar verdi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title