Haberler

Av Sezonu Başladı

Merkez Av Komisyonu (mak), 2006- 2007 Av Sezonu Kapsamındaki, Bıldırcın, Tahtalı, Üveyik, Yaban Domuzu Ve Çakal Avının Batı Bölgelerinde 12 Ağustos'tan İtibaren Serbest Bırakıldığını Açıkladı. Hayvanların Çarşamba, Cumartesi, Pazar Ve Resmi Tatil Günlerinde Avlanabileceği Belirtildi.

Merkez Av Komisyonu (MAK), 2006- 2007 av sezonu kapsamındaki, bıldırcın, tahtalı, üveyik, yaban domuzu ve çakal avının batı bölgelerinde 12 Ağustos`tan itibaren serbest bırakıldığını açıkladı. Hayvanların çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde avlanabileceği belirtildi.

Komisyon kararında, Ege, Marmara ve Batı Karadeniz Bölgeleri`nde 12 Ağustos, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri`nde 19 Ağustos, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri`nde 23 Ağustos 2006`da başlayacak bıldırcın, tahtalı ve üveyik avının 1 Ocak 2007`de, yaban domuzu ve çakal avının ise 25 Şubat 2007`de sona ereceğini açıklandı.

Avcılık belgesi veya geçerli av tezkeresi ile birlikte avlanma pulu olmadan avlanma yapılamayacağı belirtilen komisyon kararında, çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde, avlanmaya izin verilen alanlarda avlanabilecekleri belirtildi. Komisyon kararında ayrıca, avın yasaklandığı avlaklarda, yaban hayatı geliştirme sahalarında, etrafı çitle çevrili yaban hayvanı üretme yerleri ve istasyonlarında avlanma yapılamayacağı bildirildi. Yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı olarak avlanma yapanlar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 2872 sayılı Çevre Kanunu`na göre yasal işlem yapılacağı açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title