Haberler

Atletizmde hedef 2024 Paris Olimpiyatları

Güncelleme:

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Türk atletlerin en yüksek sayıda finale ulaştığı olimpiyatların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu anımsatarak, "Türk atletizmi yabancı sporcuya ihtiyacı olmadığı kanıtlamıştır.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Türk atletlerin en yüksek sayıda finale ulaştığı olimpiyatların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu anımsatarak, "Türk atletizmi yabancı sporcuya ihtiyacı olmadığı kanıtlamıştır. 2024 Paris Olimpiyatları'ndan madalyalarla döneceğiz." dedi.

Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokyo'da düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye adına atletizmde birçok önemli ilkin yaşandığını belirterek, "Bir 4'üncü, iki 6'ıncı bir 8'inci, bir 9'uncu çıkardık. Yani ilk 10 içinde 7-8 sporcumuzla tarihimizin en fazla final koştuğumuz ve en fazla puan topladığımız olimpiyatı oldu. Bizim için son derece önemliydi. Bunu genç çocuklarımızla başardık." ifadelerini kullandı.

"Amacımız kendi çocuklarımızla ülkemizi en iyi yerlerde temsil etmek"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle zor ve yoğun 2 yıl geçirdiklerini vurgulayan Çintimar, buna rağmen sporcuların aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Sporcuların performanslarını yukarı çıkarmak için federasyon olarak her türlü desteği verdiklerini aktaran Çintimar, şunları kaydetti:

"Diğer taraftan da ülkemizde ve artık milli takımımızda kulüplerimizde yabancı sporcu çalıştırmamayla ilgili aldığımız radikal bir karar vardı. Olimpiyatlarda gördük ki Türk atletizminin hakikaten artık yabancı sporcuya ihtiyacının olmadığını gördük. Amacımız kendi çocuklarımızla ülkemizi en iyi yerlerde temsil etmek. 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türk atletizminin madalyalarla döneceği bir olimpiyat olacaktır. Çocuklarımız bunu başaracaklarını Tokyo Olimpiyatları'nda gösterdiler. Bir 4'üncü, iki 6'ıncı bir 8'inci, bir 9'uncu çıkardık. Yani ilk 10 içinde 7-8 sporcumuzla tarihimizin en fazla final koştuğumuz ve en fazla puan topladığımız olimpiyatı oldu. Bizim için son derece önemliydi. Bunu genç çocuklarımızla başardık. 21 yıl önce Dünya Gençler Şampiyonası'nda alınan bir altın madalya sonrasında bir altın bir gümüş madalya ile 14 final koşarak ve ilk 9'un içerisinde 8 tane sporcuyla yarışları tamamladık."

Çintimar, atletizmde altyapıya büyük yatırım yaptıklarını aktararak, sözlerini şöyle bitirdi:

"5 yıllık uzun bir sezon sonundan geçen hafta İzmir'de yaptığımız Süper Lig ile ligi sonuçlandırdık. Allah nasip ederse önümüzdeki haftalarda da dünya dağ koşusu yol yarışlarımız, İstanbul Maratonu ve diğer yarı maratonlarla bu yılı kapatmış olacağız. İnşallah önümüzdeki dönem Türk atletizminin madalya dönemi olacak. Çünkü sağlam bir altyapı kurduk. 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalyalarla döneceğiz. Bu anlamda bizden desteğini esirgemeyen sayın Cumhurbaşkanı ve Gençlik ve Spor Bakanı'mıza teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Çintimar Tokyo Paris Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title