Haberler

Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin 90'ncı Yıl Dönümü Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 90'ncı yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 90'ncı yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Büyük coşkunun yaşandığı kutlamalara yoğun ilgi gösterildi. Yapılan konuşmalarda 17 Mart tarihinin Mersin açısından önemine dikkat çekildi.

Günün ilk kutlama töreni Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşti. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Mersin Tren Garı'na geçildi. Temsili olarak Atatürk'ün Mersin'e gelişinin canlandırıldığı törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Macit Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü D. Tayyar Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Abdullah Bayır, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Bedri Dursun, Sahil Güvenlik Komutanı Kd. Albay Rahim Conguloğlu, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, CHP Milletvekilleri Vahap Seçer, İsa Gök, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Temsili trenin gara gelmesinin ardından Mersin Muharip Gaziler Derneği Üyeleri yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı'nı Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na verdi. Türk bayrağını öperek teslim alan Vali Güzeloğlu, gazilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Güzeloğlu ve törene katılanlar, İnönü Bulvarı'nı takiben Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla devam eden kutlamalar kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özcan, Atatürk'ün Mersin'e ilk gelişinden bu yana 90 yıl geçtiğini, bu tarihten sonra 6 kez daha kente geldiğini belirterek, 17 Mart'ın ise kent için ayrı bir önemi olduğunun söyledi. Atatürk'ün Mersin'in önemine o yıllarda dikkat çektiğini kaydeden Özcan, "Atatürk, o tarihte Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı tarihi konuşmasında, "Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız' ve 'Memleketiniz Türkiye'nin çok mühim bir noktasında bulunuyor ve çok mühim bir ticaret noktasıdır' demiş. Atatürk, Mersin'in bir ticaret merkezi olacağını o yıllarda görmüştür. Bizler onun vasiyetine sahip çıkıyoruz ve Mersin'e hizmet etmeye gayret ediyoruz" dedi.

Başkan Özcan'ın konuşmasının ardından tören, Mersin Üniversitesi Modern Dans Ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ile sona erdi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mersin Üniversitesi Basri Güzeloğlu Macit Özcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title