Haberler

Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 83. Yıldönümü

Ulu Önder Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ulu Önder Atatürk'ün Aydın'a gelişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Aydın İstasyonu'ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından Atatürk'ün Aydın'a gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Atatürk portresini Aydın Valisi Erol Ayyıldız'a teslim eden öğrenciler, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün kente gelişinin 83. yıl dönümünün onurunu yaşadıklarını belirterek, "Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm Dünya'ya göstermiş kahraman bir millettir" dedi.

Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Kros parkurunda yapılan "Atatürk'e koşalım" kros müsabakalarında birinci olan sporculara ödülleri verildi.

1931 yılında Atatürk'ün Aydın'ı ziyaretinde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi protokol tarafından gezildi.

Törene, TBMM İdari Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

-ali uzunırmak

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ali Uzunırmak Erol Ayyıldız Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title