Haberler

Asgari Ücretin Altındakiler Sosyal Yardımlardan Faydalanabilecek

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu "Asgari ücretin altında maaş alan vatandaşların" sosyal yardımlardan faydalanmalarına ilişkin Kanun Teklifinin görüşmelerine Plan Bütçe Komisyonunda başlandı.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, TBMM Başkanlığı'na sunduğu "Asgari ücretin altında maaş alan vatandaşların" sosyal yardımlardan faydalanmalarına ilişkin Kanun Teklifinin görüşmelerine Plan Bütçe Komisyonunda başlandı.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, geçen ay hazırlayıp Meclis Başkanlığı'na sunmasıyla gündeme gelen ve asgari ücretin oldukça altında aylık alan vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanmasını öngören kanun değişikliği teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bekleyen 630 kanun tasarısı ve teklifi arasından gündeme alındı.

Yalçınkaya, kanun değişikliği teklifinde, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olan fakat aylık geliri net asgari ücretin altında olduğu tespit edilen vatandaşların da 3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanunundan faydalanarak yardım almalarını talep etti.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, teklifin gerekçe bölümünde ise ülkede sosyal güvencesi olmayan vatandaşların yanında, sosyal güvencesi olduğu halde aldığı ücretle geçinemeyen çok sayıda vatandaşın da olduğuna dikkat çekmişti. CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın hazırladığı ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu tarafından gündeme alınan Kanun değişikliği teklifi, 29 Mayıs 1986 tarihli ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun 2. maddesinin birinci fıkrasının değiştirilmesini öngörüyor. Malullük aylığı, yaşlılık aylığı, ölüm aylığı, iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar olmak üzere aylık maaşları 200-300 TL aralığında olan çok sayıda vatandaşı ilgilendiren kanun değişikliği teklifi, komisyondan geçmesi ve genel kurulda da kabul görmesi halinde, 219'u malullük aylığı, 3 bin 280'i yaşlılık aylığı, 203 bin 608'i ölüm aylığı, bin 138'i iş göremezlik geliri ve 12 bin 441'i de ölüm geliri alanlar olmak üzere 200 bini aşkın vatandaşın asgari ücretin altında aylık aldıkları gerekçesiyle sosyal yardımlardan yararlanması sağlanmış olacak. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rıza Yalçınkaya Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title