Haberler

Artvin'de temizlik işçisi ile sokak köpeğinin gülümseten dostluğu

Güncelleme:

Artvin'de temizlik işçisi ile sokak köpeğinin gülümseten dostluğuARTVİN Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde temizlik görevlisi ile köpeğin dostluğu görenleri kendine hayran bırakıyor.

Artvin'de temizlik işçisi ile sokak köpeğinin gülümseten dostluğu

ARTVİN Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde temizlik görevlisi ile köpeğin dostluğu görenleri kendine hayran bırakıyor. Temizlik görevlisinin yanından bir an olsun bile ayrılmayan 'Batum' isimli köpek, her gün mesai boyunca kendisine eşlik ediyor. Çöp toplayıp, el arabasını iten köpek, belediye başkanın makamına bile temizlik görevlisiyle birlikte giriyor.

Artvin'in Kemalpaşa belediyesinde görev yapan temizlik çalışanı Rıfat Başar (35), 5 ay önce tanıştığı, ' Batum' isimli köpekle kurduğu dostluk görenleri hayrete düşürüyor. Her gün temizlik yaptığı Uzun Yalı Mahallesinde kendisini bekleyen köpek akşam mesai bitene kadar yanında ayrılmıyor. Bazen pet şişeleri toplayarak, bazen de su kapaklarını toplayarak yardım eden Batum, Başar'la birlikte belediye başkanın makamına bile bile giriyor.

"Rıfat'ı benden çok seviyor"

Bir an bile Başar'ın yanından ayrılmayan köpeğin sahibi Ali Balcıoğlu, bile bu durum karşısında oldukça şaşkın. Köpeği bir yıl önce yavruyken Tiflis'ten getirdikleri için adına Batum koyduğunu ifade eden Balcıoğlu, "Batum'la farklı bir arkadaşlığımız dostluğumuz var. Fakat Rıfat'ı benden daha çok seviyor diye bilirim. İşini yaparken ona yardımcı oluyor. Belediyeden bir mesaide Batum hak ediyor" dedi.

"Belediye bünyesine neden olmasın"

Belediye çalışan arkadaşlarımıza hayvan sevgini aşıladığımız için bu tur durumlar bizde normal diyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek," özellikle temizlik görevlisi arkadaşlarımıza talimatımız var. Sokak köpeklerini besleyin, hasta veya yaralı olanları belediyemize bildirin onlarla ilgilenin diye. İsmini Batum koydukları bu köpekte bunlardan biri. Yakınlık gösteren çalışanımızdan alışmış, mesaiye birlikte başlıyor akşam mesai çıkışına kadar birlikteler. Temiz işlerinde çalışan arkadaşımıza bazen yardımcı bile oluyor. Bu konuda bizde sevinçliyiz. Sokak hayvanları bizim için belediyemiz için önemli. Bizde elimizden gelen çalışmaları desteği yapıyoruz hem beslenmelerinden hem de tedavilerinde" diye konuştu.

Vatandaşların Batum isimli köpeğin belediye bünyesine alınması konusunda açıklama yapan Başkan Akçiçek, "Belediye bünyesinde neden olmasın Batum, temizliğe de yardımcı oluyor. Bazen el arabasını itekliyor, petleri topluyor" ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa Belediyesi temizlik görevlisi Rıfat Başar ise, "Batum'la 5 ay önce tanıştık. Sabah saat 7'de gelir, akşam mesai bitene kadar bitene kadar birlikteyiz. Birlikte kahvaltı yaparız, öğlen yemeğini yeriz. Hayvanları çok severim o bölgede birçok hayvanları ben bakarım. Başkanımızda bizlere böyle bir talimatı var.

Temizlik yaparken yardımcı olur, hiç bırakmaz beni. Su petleri toplar kapakları toplar. Alıştırmışım onları almama yardımcı oluyor. Görenler şaşkınlıkla izliyor. Köpekte benim değil bir şey diyemiyorum ama aramızda farklı bir bağımız var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemalpaşa Artvin Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title