Haberler

Arınç Suriye Cezalandırılmalı

Manisa'daki bir düğüne katılmak üzere kente gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye meselesinin yarın (Pazartesi) yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüleceğini ifade edip, Kimyasal silah kullanılmasından dolayı Suriye...

Manisa'daki bir düğüne katılmak üzere kente gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye meselesinin yarın (Pazartesi) yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüleceğini ifade edip, Kimyasal silah kullanılmasından dolayı Suriye yönetiminin cezalandırılması ve bundan sonra insanlığa karşı bu tür suçların işlenmemesi amacıyla bir yaptırım söz konusudur. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nda enine boyuna görüşülecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu tür konularda hükümetin talep ettiği izni verir veya vermeyebilir. Geçmişte bunun örnekleri yaşandı dedi.

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı AK Parti'li Hayrullah Solmaz'ın oğlu Hüseyin Solmaz ile Ensar Vakfı Başkanı Arif Çeler'in kızı Betül Çeler'in düğün törenine katılmak üzere kente gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Öğretmenevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye müdahale konusunu kongrenin onayına sunacağını ve İngiltere Başbakanı David Cameron'un Avam Kamarası'dan onay istediğini hatırlatan Arınç, Hem Başkan Obama'nın meseleyi kongreye götüreceğini söylemesi hem de Cameron'un Avam Kamarası'ndan bu işle ilgili onay istemesi demokratik parlamenter sistemlerde veya başkanlık sistemiyle yürütülen ülkelerde kongrenin belirleyici olduğunu gösterir diye konuştu.

ARINÇ, KİMYASAL SİLAH HASSASİYET OLUŞTURDU

ABD Başkanı Obama'nın, Suriye ile ilgili müdahale kararını 9 Eylül'de kongrenin onayına sunacağını düşündüğünü belirten Bülent Arınç, Bildiğiniz gibi daha önce İngiltere Avam Kamarası'nda bir oylama yapılmıştır. Bu oylamada hükümet istediği desteği bulamamıştır. Suriye ile ilgili konuda farklı ülkelerde farklı olaylar cereyan ediyor. Türkiye de bu gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Ülkemizde, Türkiye Büyük Millet Meclisi bu tür konularda hükümetin talep ettiği izni verir veya vermeyebilir. Geçmişte bunun örnekleri yaşandı. Dolayısıyla bir olağanüstülük yok. Ama yapılması gereken şey bugüne kadar dünyada demokratik ülkelerin kamuoylarında ve yönetimlerinde özellikle Suriye'de son kimyasal silah kullanılmasıyla ilgili konuda hassasiyet oluştu. O da kullanılması tamamen yasak olan bu silahların özellikle çocuk ve kadınlara karşı kullanılmış olmasıdır. Şam'ın banliyölerinde, Guta'da yaşanan 10 gün öncesine ait olaylarda yüzlerce masum sivil hayatını kaybetmiştir. Buna karşı şüphesiz insanlık vicdanı tepki göstermiştir. Ülkeler tepki göstermiştir dedi.

ARINÇ, SURİYE CEZALANDIRILMALI

Kimyasal silah kullanılmasından dolayı Suriye yönetiminin cezalandırılması gerektiğini savunan Arınç, Bundan sonra insanlığa karşı bu tür suçların işlenmemesi amacıyla bir yaptırım söz konusudur. Bu yaptırımın nasıl olacağı ne şekilde olacağı, hangi ülkeler tarafından böyle bir koalisyon meydana getirileceği konusu henüz kesinleşmiş değildir. Bu konuda çalışmalar var, çabalar var. Her ülke kendi kamuoyunu dikkate almak ve kendi parlamentolarından bu desteği istemekle yükümlüdür. Türkiye olarak şüphesiz Suriye'ye çok uzun bir sınırı bulunan ve Suriye ile adeta kaderi özdeş hale gelen ülkemizin çok daha geniş biçimde olaya bakması ve çıkarlarına uygun bir hareket içinde, nasıl yer alabileceğini kararlaştırması gerekiyor. Bu konuda çalışmalar gözetiliyor, hükümetimiz de yarın (Pazartesi) Bakanlar Kurulu toplantısında meseleyi enine boyuna görüşecek. Bu konuda bir gelişme olursa ben size bunu açıklamak durumunda kalacağım. Şu anda dünyayı ve çevremizi her an gelişen olaylar karşısında değerlendiriyoruz. Umarım ki Suriye'de yaşanan bu trajediye karşı dünya vicdanı, insanlık vicdanı en uygun tepkiyi mutlaka gösterecektir diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç açıklamasının ardından bazı ziyaretlerde bulunmak için Öğretmenevi'nden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Suriye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar?
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title