Haberler

Antalya'da Köpek İtlafına Suçüstü

Antalya'da Bir Kamyonetin Kasasında Bulunan 9 Köpek Ölüsü ile Canlı Bir Köpek Yavrusu Katliamın Sürdüğünü Gözler Önüne Serdi.

Antalya'da bir kamyonetin kasasında bulunan 9 köpek ölüsü ile canlı bir köpek yavrusu katliamın sürdüğünü gözler önüne serdi.

Olay, Hayvan Severler Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç'ın bir ihbarı polise ulaştırmasıyla ortaya çıktı. İhbarı değerlendiren polis, Sütçüler Mahallesi'nde 2523 sokakta alt kademe belediyesine hizmet veren özel bir şirkete ait 34 DF 6743 plakalı kamyonetin kasasında 9 köpek ölüsü ile canlı bir köpek yavrusu buldu. Polis, üzeri branda ile örtülmüş kamyonetin sahibiyle konuşmaya çalışırken araç sahibi ansızın otomobile binip kaçtı. Aranan kamyonet Gündoğdu Mahallesi'nde 2764 sokakta bulundu. Fakat kamyonetin kasasında yapılan aramada bir saat önce bulunan köpek ölülerinin olmadığı görüldü.

Olay yerine gelen Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevda Kıraç, araç sahibinden ve yetkililerden şikayetçi oldu. Polis, kamyonet sürücüsü K.G. ile birlikte alt kademe belediyelerinde soruşturma başlattı.

Bu duruma tepki gösteren Sevda Kıraç, "Belediye, halen itlaf çalışmasını sürdürüyor. Hem de bunu gözümüzün içine baka baka yapıyor. Kimseyi takmıyor, rast gele topladığı her hayvanı öldürüyorlar. Yapılan hiçbir şey hukuki değil. Suçüstü yapıldılar, böyle itlaf olmaz" diye konuştu.

Sorumlular hakkında şikayetçi olacağını belirten Kıraç, "İnadına alay eder gibi bizleri küçümseyerek hayvanları canlı canlı gömüyorlar. Ölmemiş hayvanı gömüyorlar. 3285 böyle uygulanmaz. Uygulayacaklarsa belediyeler bunu kanunlara uygun olarak uygulayacaklar. Açtığımız mezarda hayvanlar kireçlenmeden gömülmüş. Başka bölgelerde de bu tür mezarların olduğunu düşünüyorum. Bu mezarları da bulup ortaya çıkaracağız. Bu suç ise cezamı da çekerim. Çıldırmış gibi hayvan öldürüyorlar. Öldürecekseniz hepsini bir günde öldürün kurtulalım" dedi.

(SÇ-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title