Haberler

Antalya Arşiv Yargıtay Kararlarını Onama Veya Bozma Vaadiyle Para Almışlar

"sahte Yargıtay Hakimi' Çetesi Cezaevinde

"SAHTE YARGITAY HAKİMİ' ÇETESİ CEZAEVİNDE

Antalya'da kendilerini 'Yargıtay hakimi' olarak tanıtıp onlarca kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı çıkarıldıkları nöbeti mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya, İstanbul ve Ankara'da kendisini 'Yargıtay hakimi' olarak tanıtarak vatandaşlardan Yargıtay kararlarını onama veya bozma vaadiyle para alan suç örgütüne yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişinin sorgusu tamamlandı. Çete lideri olduğu ileri sürülen "Tahliyeciö lakaplı D.K ile birlikte Berat Y., Alim Ş., Hasan K., Enver B, Veysel K, Adem G. ve E.T. adliyeye sevk edildi. Tüm suçlamaları kabul eden Deniz K.'nın kendilerini yakalayan polislere, "Ağabey çok iyi çalışmışsınız, diyecek bir şey kalmamış" dediği belirtildi. Diğer yandan çetenin maddi sıkıntı yaşadığı dönemlerde vatandaşları cep telefonlarından arayıp İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda çok sayıda müştekiyi "Size iş buldukö diyerek burada topladığı, kayıt ücreti olarak kişi başı 500 lira aldığı öne sürüldü. Polis ekiplerinin, iş başvurusu için Sultanahmet Meydanı'nda toplanan vatandaşların dolandırılma anını kameraya kaydettiği bildirildi. Deniz K'nın çetenin diğer üyelerine bir hukukçunun nasıl konuşması gerektiğini anlatan dersler verdiği de ortaya çıktı.

60 kişiyi 1 milyon TL'nin üzerinde dolandırdığı iddia edilen sahte hakim çetesi, adliyede Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından sorgulandı. Şüphelilerden Adem G. ve E.T. savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken nöbetçi mahkemeye çıkartılan 6 zanlı tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title