Haberler

Ankara: Bakan Başesgioğlu, Geçici İşçilere Daimi Kadro Verileceğini Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Geçici İşçilere Kadro Verilmesi Konusunda Çalışma Yaptıklarını ve Bu Konunun Bugünkü Bakanlar Kurulu'nda Görüşüldüğünü Belirterek, "200 Bin Civarında Çalışanımız Var. Bunların Başbakanımızın Talimatı Doğrultusunda Daimi Kadroya Hangi Oranda, Hangi Çalışma Sürelerine Bağlı Kalınarak Alınacağı Hususunda Bir Çalışma Yapıyoruz" Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, geçici işçilere kadro verilmesi konusunda çalışma yaptıklarını ve bu konunun bugünkü Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü belirterek, "200 bin civarında çalışanımız var. Bunların başbakanımızın talimatı doğrultusunda daimi kadroya hangi oranda, hangi çalışma sürelerine bağlı kalınarak alınacağı hususunda bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Bakan Murat Başesgioğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından düzenlenen '5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun getirdikleri götürdükleri' konulu toplantıya katıldı. Bakan Başesgioğlu, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Başesgioğlu, bir gazetecinin 'geçici işçilere verilmesi beklenen kadro gündemde midir?' sorusu üzerine, 200 bin civarında çalışan olduğunu, bunların da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda kadroya hangi oranda, hangi çalışma sürelerine bağlı kalınarak alınacağı hususunda bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Bakanlar Kurulunun bu konuda belirginleşmiş bir iradesi olduğunun altını çizen Başesgioğlu, "Mevsimlik kampanya işçileri haricinde, adı geçici olan ama daimi olarak iş hattı uzayan işçilerimiz var. Bunların daimi kadroya geçirilmesi söz konusudur. Bu çalışmayı yılbaşına kadar yetiştirebileceğimiz inancı içerisindeyim" diye konuştu.

Kamu çalışanlarına verilecek olan ikramiye konusu ile ilgili bir soruya da Başesgioğlu, bunların yasa gereği işlediğini, ancak Bakanlar Kurulu'nda bu konunun ele alınmadığını söyledi.

Bakan Başesgioğlu, toplantı sırasında yaptığı konuşmada ise, Sosyal Güvenlik Reformu'nun Türkiye'nin geleceğine yönelik hazırlandığını söyledi. "Türkiye bugünkü Sosyal Güvenlik Reformu'nu yapmak zorundadır" diyen Bakan Başesgioğlu, bu reformu yapmanın da kolay birşey olmadığını söyledi. Başesgioğlu, sosyal güvenliğin nesiller arasında bir mukabele ve sosyal şart olduğunu ve bu konuda herkesin bir riski paylaştığı zaman aynı masa etrafında toplanılabileceğini dile getirdi.

Sanayi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve DTP ile koordinasyonlu olarak 'İşgücü ve İstihdam Yasası' konusunda bir çalışma yaptıklarını söyleyen Başesgioğlu, bu konunun detayları tamamanlandığında kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi. Çalışma içeresinde zorunlu istihdam, işsizlik sigortası gibi konuların yer aldığını söyleyen Başesgioğlu, "Türkiye'de işsizliği önlemenin tek yolu istihdamı artırmaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title