Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Etimesgut Belediyesi, yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

Etimesgut Belediyesi, yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, yapılan revizelerin dışında 4 ayrı noktada park yapımının devam ettiğini belirtti. Bunlardan bir tanesinin Almina Parkı olduğunu belirten Yılmaz, "Etimesgut Belediyesi Süvari Mahallesi'nde bulunan Almina Parkı'nda geniş çaplı bir çalışma başlatılıyor. Çalışmalar kapsamında 24 bin metrekarelik parkın ilçeye piknik ve oyun alanı olarak kazandırılması hedefleniyor. Projesi çizilerek ihalesi tamamlanan bu parkın zemin etüt çalışmaları yapıldıktan sonra piknik alanları, suni dere, kafeterya, gezinti alanları, çocuk oyun alanları yapılacak" diye konuştu.

Etimesgut Belediyesi Güzelkent Mahallesi Kiler yanına yeni bir park yapılacağını belirten Yılmaz, 11 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Gönül Yolu Parkı'nda fitness, koşu yolu, havuzlar, kameriyeler, yürüme yolları ve çocuk oyun alanları yer alacağını kaydetti. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, çalışmaların başlatıldığını ve kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Yılmaz, Güzelkentte de yapılan bu parkın örnek bir park olacağının altını çizdi.

Etimesgut Belediyesi, köy statüsünden çıkarak mahalle olarak kendisine bağlanan Bağlıca Mahallesi'ne yönelik hizmetleri hızlandırdı. Mahalle halkının istek ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını sürdüren Etimesgut Belediyesi, mahalleye yeni bir park yapma kararı aldı. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda projesi çizilerek ihalesi tamamlanan park, 2 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Parkta çocuklar için oyun alanları, oturma grupları ve yürüme yolları yer alacak. Belediye, Eryaman 2. etapta yeni bir park çalışması başlattı. 37 bin metrekarelik botanik parkta, koşu yolu, fitnes center, ayrıca Etimesgut halkının büyük ihtiyaç duyduğu bin kişilik dev bir sosyal tesisi yer alacak. İçerisinde toplu düğün nikah salonlarının da bulunacağı 2 bin metrekarelik ayrı bir kültürel alanı olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title