Haberler

Anılarla Müzeyyen Senar

Güncelleme:

Usta sanatçı Müzeyyen Senar, Bursa'da özel sergi ile anılıyor.

Bursa Kent Müzesi, usta sanatçı Müzeyyen Senar'ı özel bir sergiyle anıyor. Keles doğumlu olan usta sanatçı Senar anısında açılan sergi, 15 Mart Pazar tarihine kadar görülebilecek.

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi, usta sanatçı Müzeyyen Senar'ın Bursa'da başlayan asırlık sanat hikayesinden kesitlerin sunulduğu özel sergi, Bursa Kent Müzesi'nde izlenime açıldı.
Usta sanatçı Müzeyyen Senar'ın dualarla anıldığı serginin açılışını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ile Türk Sanat Müziği'nin usta sanatçıları Erdinç Çelikkol ile Kutlu Payaslı yaptı. Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile Büyükşehir Belediyesi Orkestrası sanatçılarının da katıldığı serginin açılışına sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.

"Senar, örnek bir sanatçıydı"

Bursa'nın bir 'sanat şehri' olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, usta sanatçı Müzeyyen Senar'ın anısına hazırlanan sergide, sanatçıya ait sahne kostümleri, ayakkabısı, orijinal taş plakları ve kendi el yazısı ile Kelesli olduğunu ve kostümlerinden birini Bursa Kent Müzesi'ne bağışladığını belirten belgesi ve fotoğraflarının yer aldığını anlattı.

Başkan Altepe, karakteriyle de örnek bir sanatçı olan Senar'ın Türk Sanat Müziği'ne ciddi katkılar sağladığını ifade ederek, "8 Şubat'ta vefat eden Müzeyyen Senar, dün toprağa verildi. Senar, Bursa'nın Keles İlçesi Gököz Köyü'nde 1918'de doğmuştur. 97 yıllık hayatı, Türk Müziği ile iç içe geçen değerli sanatçı, her zaman Bursalı olduğunu da dile getirmiştir. Değerli sanatçılarımıza Bursa olarak sahip çıkmak görevimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin değerlerinden biri olan bu ünlü sesin hatıralarını Bursa Kent Müzesi'nde ziyarete açıyoruz. Zaten hazırlık aşamasında olan sergi, Senar'ın vefatıyla bugün açıldı. Bursa olarak değerlerimizin hatıralarına sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Usta sanatçılar, Erdinç Çelikkol ile Kutlu Payaslı da Müzeyyen Senar ile ilgili anılarını sergiyi ziyaret eden konuklarla paylaştılar.

Devlet sanatçısı

Müzik yeteneği ile Atatürk'ün de dikkatini çeken ve 1998 yılında 'devlet sanatçısı' unvanını alan usta sanatçı Senar anısına hazırlanan sergide, 2004 yılında Kent Müzesi'nin açılışında sanatçının müzeye bağışlanan kostümleri yer alıyor. İki kostümden biri bizzat Müzeyyen Senar tarafından müzeye bağışlandı. Diğeri de Sezen Aksu aracılığıyla Kent Müzesi'ne ulaştırıldı. Bu kostümler, sanatçının özellikle devlet erkanına verdiği konserlerde kullandığı kostümler olması bakımından önem taşıyor. Öte yandan orijinal taş plaklar, sanatçının farklı zamanlardaki fotoğrafları ve hayat hikayesini yansıtan fotobloklar da sergide yer alıyor. Sergide, gramafondan Müzeyyen Senar'ın sesinden 'Aman Avcı Vurma Beni' adlı şarkının orijinal taş plak dinletisi yapıldı. Müzeyyen Senar anısına hazırlanan özel sergi, Bursa Kent Müzesi'nde 15 Mart Pazar tarihine kadar görülebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Müzeyyen Senar Recep Altepe Bursaspor Keles Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title