Haberler

Amerika Zekat Vakfı'ndan "Yemen" Çağrısı

Amerika Zekat Vakfı Başkanı Halil Demir, Yemen'de yaşanan insanlık dramının "modern dünyanın yüzkarası" olduğunu belirterek, izin verilmesi durumunda bölgeye yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Amerika Zekat Vakfı Başkanı Halil Demir, Yemen'de yaşanan insanlık dramının "modern dünyanın yüzkarası" olduğunu belirterek, izin verilmesi durumunda bölgeye yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Amerika Zekat Vakfı'nın geleneksel iftarı sonrası Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Demir, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler'in (BM) dünyadaki en kötü açlık krizlerinden birinin yaşandığı uyarısında bulunduğu Yemen'deki dramı "modern dünyanın yüzkarası" olarak niteleyen Demir, "Binlerce kadın, erkek ve çocuğun hayatını kaybettiği, kolera gibi salgın hastalıkların pençesinde boğuşan Yemen'i 21. yüzyılın medeni dünyası sadece seyretmektedir. Eğer Yemen'e bir an önce sahip çıkılmazsa, insanlığımız bu topraklarda ölecektir" dedi. Başta Müslüman ülkeler, BM ve ABD gibi gelişmiş devletler olmak üzere tüm dünyaya yardım çağrısı yapan Demir, "Yemen'in bizlere ihtiyacı var. Kimliklerimizi bir kenara bırakıp, birer insan olarak bu içler acısı duruma dur diyelim" diye konuştu.

Amerika Zekat Vakfı olarak Yemen'e maddi manevi her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarının altını çizen Demir, "Eğer yollar açılır, imkan verilirse biz de ABD'deki tüm hayır kuruluşları gibi Yemen'e yardıma hazırız. Yeter ki bize yardım ulaştırılabilecek bir yol açılsın" şeklinde konuştu.

Vakıf olarak dünyanın birçok bölgesinin yanı sıra ABD içinde de yoğun şekilde yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Demir, gönül zenginliği ile tüm dünyaya örnek olan Türk halkının, Amerikalı Müslümanlar için onur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Vakfının bu yılki geleneksel iftara programına aralarında Chicago Başkonsolosu Umut Acar, Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Cemal'in de bulunduğu çok sayıda ülke, din ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İngilizce tercümesi ile başlayan program sırasında Müslüman davetliler kendileri için hazırlanan bölümlerde namaz kıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Halil Demir Yemen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title