Haberler

Almanya'da Bıg Parti Baden Würtemberg Te Üçüncü Teşkilatı Kurdu

Bonn Belediyesi'ne İki Üye Sokmayı Başaran Bıg Partisi Baden Württemberg Eyaletinde Teşkilatlanmasını Hızlı Bir Şekilde Sürdürüyor.

KRV'de yapılan yerel seçimler öncesi kurulan ve ilk girdiği seçimlerde Bonn Belediyesi'ne iki üye sokmayı başaran BIG partisi Baden Württemberg eyaletinde teşkilatlanmasını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Karlsruhe teşkilatını Cuma günü kuran BIG Başkanı Haluk Yıldız, önümüzdeki haftalar' da Baden-Württemberg'te hem eyalet teşkilatını hem diğer büyük şehirlerde il teşkilatlarını kuracaklarını söyledi.

Yenilik ve Adalet için Birlik Partisinin (Bündnis für Innovation und Gerechtigkeit, BIG) Karlsruhe teşkilatı Cuma günü kuruldu. BIG partisinin Karlsruhe teşkilatının yönetimine ise şu isimler seçildi: Ertugrul Şahinbaş, Süleyman Bülbül, Rashid Zubair, Ulrike Zubair, Ahmet Bayrak, Yakup Karataş ve Ishak Alıcı.

Bu yıl Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinin Köln şehrinde kurulan ve Almanya başkanlığını şirket danışmanı Haluk Yıldız'ın yaptığı partinin Cuma günkü kuruluş toplantısında 13 Karlsruheli üye oldu. BIG Partei eyalet sorumlusu Yaşar Mert'in organize ve daveti üzerine gerçekleşen toplantıda 30 üzerinde katilimciya hitaben, Başkan Haluk Yıldız, 10 yıldır diyalog çalışmaları yaptıklarını ancak bu çalışmalarda çok fazla yol kat edemediklerini kaydetti; ve böylece siyasi alanda var olmaya karar verdiklerini söyledi. 9 Mayıs'ta yapılan KRV yerel seçimlerinde Bonn Belediyesine Hülya Doğan ile birlikte parti adına seçildiklerini belirten Yıldız, belediye meclisine girdikten sonra şehirde Müslümanlar ile ilgili birçok konunun hızlı bir şekilde çözülmeye başladığını örnek gösterdi.

Haluk Yıldız var olan siyasi partilerin ülke genelinde giderek kendini gösteren sosyo-ökonomik degişim üzerine kafa yormak ve çözüm üretmek yerine, popülist bir yaklaşımla azınlıkların ve onlara göre güçsüz olan kesimlerin üzerinden rant elde etmeye çalıstıklarını söyledi. Attıkları adımın uzun vadeli değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, "bizler bu adımı önümüzde 10 yıllık, hatta 20 yıllık bir çalısmayı göz önüne bulundurarak attık" şeklinde konuştu. Almanya'daki Müslümanların siyasi potansiyellerinin ve oylarının henüz bilincinde olmadığını da söyleyen Yıldız, "Almanya'da 750 bin Müslüman seçmen var. Son seçimleri ise eski Başbakan Gerhard Schröder 50 bin oy farkı ile kazanmıştı. Dolayısı ile 750 bin oy Almanya'da çok önemli rol oynayabilir" dedi.

BADENWÜRTEMBERG EYALET VE ŞEHİR TEŞKİLATLARI KURULUYOR

Baden-Württemberg için parti olarak bundan sonraki hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Yaşar Mert, partinin KRV ve Berlin'de eyalet teşkilatları olduğunu, önümüzdeki birkaç hafta içinde Baden-Württemberg eyalet teşkilatını kuracakları ve Stuttgart, Heilbronn ve Karlsruhe il teşkilatlarının yanı sıra diğer büyük şehirlerde (Mannheim, Ulm, Freiburg) il teşkilatı kurmayı planladıklarını söyledi. 2011 yılındaki eyalet seçimlerine katılıp en az yüzde 1 oy ve ilk 8 parti arasına girmeyi de hedeflediklerini kaydetti. Siyasete ilgi duyanları teşkilat bazında çalışmak için veya eyalet seçimlerine aday olmak için partilerinde görmek istediklerini söyleyen Mert, "bu arkadaşları bizimle irtibata geçmeye davet ediyorum" diye çağrıda bulundu. Aynı zamanda BIG partinin yönetim üyesi olan Yaşar Mert başka bir hedeflerinin ise önümüzdeki iki yıl içinde Almanya genelinde 10 bin üye bulmak olduğunu söyledi. Almanya'da yüzde 1'in üstünde oy alan partiler ise devlet yardımı alabiliyor. Partinin halen 400 civarında üyesi bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title