Haberler

Milyonlar EYT düzenlemesini beklerken, Meclis tatile giriyor

Güncelleme:

EYT'liler çıkacak düzenlemeyi heyecanla beklerken, Meclis'te alınan karar milyonları hayal kırıklığına uğrattı. AK Partili vekillerin önerisiyle Meclis'in 27, 28, 29 Aralık günlerinde tatil olması kararlaştırıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu? Söz verdiniz, 2022 bitmeden Meclis'ten geçecekti" diyerek AK Partililere tepki gösterdi.

Ak Parti, Meclis'in 27, 28, 29 Aralık günlerinde tatil olmasını önerdi. Ak Parti'nin önerisi, MHP'li milletvekillerinin desteğiyle kabul edildi.Meclis'teki yasama faaliyetleri ocak ayında yeniden başlayacak. Bu gelişme EYT düzenlemesini bekleyen milyonları hayal kırıklığına uğrattı. Düzenlemenin 2023'e sarkması bekleniyor.

"EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR NE OLDU?"

Duruma tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu grup önerisinin Türkçesi ne biliyor musunuz? Verilen sözler tutulmadan sene kapatılıyor. Grup önerisi diyor ki 'Anayasa'ya açık aykırı, Anayasa'ya karşı suç işleme torbasını bu hafta hallediyoruz, gelecek hafta çalışmıyoruz'. Emeklilikte yaşa takılanlar ne oldu? Bir bakan öyle konuşuyordu. Söz verdiniz, '2022 bitmeden Meclis'ten geçecek' diye." dedi.

"EYT İLE İLGİLİ DÜZENLEMEYİ YAPMADAN GİDİYORSUNUZ?"

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklilikte yaşa takılanları boynu bükük bırakıp, yılbaşı gecesi yeni yıla mutlulukla gireceklerine endişeyle, tedirginlikle girmelerini sağlayacak bir grup önerisi getirmişsiniz. Biz, emeklilikte yaşa takılanlarda herhangi bir ayrımı, herhangi bir kısıtlamayı, özellikle yaş sınırlamasını kesinlikle kabul etmiyoruz. MHP'nin 5 yıl önce, 4 yıl önce verilmiş kanun teklifi var. 4 yıldır insanlar bunu bekliyorlar. Siz dediniz ki 'Seçimi kaybedeceğimizi bilsek geçirmeyeceğiz'. Onlar da size uydular, gördünüz seçim gidiyor, 'Şimdi getireceğiz' dediniz ama 2022 bitiyor, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemeyi yapmadan gidiyorsunuz. Ayrıca, sözleşmelilere kadro sözünüz var, sözleşmelilere kadroyu vermeden gidiyorsunuz"

"ÇOK YAKINDA ÇÖZECEĞİZ"

Özel'e yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise "Sayın Özel, grup önerimizde olmayan hususlar olduğunu belirterek, bazı konular gündeme getirilmeden Meclis'in çalışmalarına ara vereceği şeklinde bir yorum yaptı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bir kere emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızın çalışması son aşamaya geldi ve kanun teklifine dönüşmek üzere. İnşallah burada hep beraber emeklilikte yaşa takılanlar problemini, AK Parti'nin devraldığı bir problem o da kronik sorunu da çok yakın zamanda çözeceğiz. Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor ve burada alım gücünü koruyacak bir ücretin belirleneceğine inanıyoruz; bunu başlangıçta da söylemiştik. Sözleşmelilere kadro gündemimizde, yakın zamanda o da Meclis'in gündemine gelecek. Kamu Denetçiliği raporunun görüşmelerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi AK Parti EYT Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500

Yorumlar (43)

yorum bükücü:

Bu akplilerin dini ne ki Hristiyan bayramında kendilerine tatil verdiler acaba. bi tatil varsa tüm kamuya verilir. kamu çalışırken bu vekiller niye tatil yapar. bunlar vekil değilmi. noelimi kutlayacak bunlar? aklımda deli sorular. bıraktıkları papazdan hediye alacaklar galiba?

43
2
yanıtYanıtla
Mehmet Akkın:

bu neyin tatili anlamış degiliz yakışmadı bu tatilsize .....eyt ssk lılarla bagkurlu larda aynı şartlarda ememki olsun EYT

42
0
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

50 yaşından önce emeklilik vatana ihanettir.

4
34
yanıtYanıtla
Erdinç Memiç:

Sen reise ve yanındakilere vatan hainimi diyorsun densiz

yanıt12
yanıt1
recep kaya:

sen inşallah 50 de olursun

yanıt4
yanıt0
virtueslife:

herkes eyt myt diyorda bu eski iktidarların yaptığı bir hata ve ortada kayıt kürek yok.Bu eyt yi kimse düzenleyemez en fazla gelen iktidar kafadan rastgele şekilde normal şartların dışında bir düzenleme yapar o kadar.

2
35
yanıtYanıtla
Erdinç Memiç:

Oyalayip duruyorlar ümit verip alay ediyorlar..ne ne eyt mi oda ne diyor bakanın biri o bakanlık gider ardından baka kalirsin

35
1
yanıtYanıtla
Boray Borton:

Çok mesai yapıp yoruldu garibanlar zaten üç beş kuruşa köle gibi çalışıyorlar, biraz daha kafalarını kuma gömmeye pardon dinlenmeye ihtiyaçları var onlar da İNSAN !!!

29
1
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Laik Cumhuriyet sisteminin beğenmiyormusun?

yanıt0
yanıt17
Cemil SAHANOGLU:

çok çalıştınız, tatil hakkınız, bırakın bu işleri bırakın ne olduğunuzu gördük bundan sonra size oy yok. EYT ve asgari ücrette çoktan belli oldu, milleti oyalamaya çalışıyorsunuz. siz tatil yapın kıyamam size çok yoruldunuz.

29
0
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title