Haberler

"Akıl Oyunları Sınıfı"Nın İlki Esenyurt'ta Açıldı

PAL Oyuncak tarafından Türkiye’ye yaygınlaştırılması planlanan "Akıl Oyunları Sınıfı"nın ilki Esenyurt Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda açıldı

Play And Learn (PAL) Oyuncak tarafından Türkiye'ye yaygınlaştırılması planlanan "Akıl Oyunları Sınıfı"nın ilki İstanbul Esenyurt Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Zambak Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri arasında Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması planlanan Akıl Oyunları Sınıfı Projesi'nin ilk adımı İstanbul'da atıldı. Esenyurt Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başlayan proje kapsamında bir sınıf PAL Oyuncak tarafından "Akıl Oyunları Sınıfı" olarak dizayn edildi .

Program açılışına katılan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, AB'ye giriş sürecinde eğitim alanında bu tür girişimlerin çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, projeyi, Esenyurt'taki öğrencilerin bireysel gelişimi adına çok anlamlı bir girişim olarak gördüğünü söyledi.

İnci, projenin öğrencilerin zeka kullanım oranını artırmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, "Her okulda en az 6 sınıfın bu şekilde olması gerekiyor. Bu konuda Avrupa'da uygulamalar var. Bundan sonraki süreçte diğer okullarımızda da bu projeyi yaygınlaştırmamız gerekiyor. PAL Oyuncak'ın Akıllı Oyunlar sınıfının ilk adımının Esenyurt'ta atılması memnuniyet verici" diye konuştu.

İnci, Türkiye çapına yaygınlaştırılacak ve gelecek nesillere katkı sağlayacak projenin, Esenyurt'tan başlamasının gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "Akıl Oyunları sınıfıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulumuz Türkiye'deki eğitimin veriminde öncü olacaktır" dedi.

-"Akıl Oyunları Sınıfı öğrencilerimize büyük katkı sağlayacak"

Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü Satı Mehmet Şimşek de  Milli Eğitim Bakanlığı ile Zambak Yayın Grubu protokolü çerçevesinde Akıl Oyunları Sınıfı açılışının öğretmen, öğrenci ve veliler adına çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "Aktif öğrenme çok etkinleşiyor. Bu nedenle okullarda bu şekilde fiziki mekanlara ihtiyaç var. Okulumuza kazandırılan 'Akıl Oyunları Sınıfı' öğrencilerimize büyük katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Pal Oyun ve Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş ise, Akıl Oyunları sınıflarının Türkiye geneline yaymak için ilk adımın atıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eğitici Oyun ve Oyuncak Markası PAL olarak kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında başladığımız projenin ilk adımı Esenyurt ilçemizde atıyoruz. Zorunlu etkinlik saatiyle birlikte bu tür mekanlar büyük bir ihtiyaç haline geldi. Gelecek nesillerimiz için Türkiye genelinde Akıl Oyunları Sınıfları kurmaya devam edeceğiz."

Sınıf Öğretmeni Nazlı Akçay da sınıf içinde etkinlik yapılmasıyla öğrencilerin eğlenerek öğrendiklerini dile getirerek, " Velilerden olumlu tepkiler almaktayız .Velilerimiz öğrencilerin okula severek gelmelerinde projenin çok etkili olduğunu ifade ediyor" dedi.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Adıgüzel,  Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü Satı Mehmet Şimşek, Zambak Kitap Kırtasiye yöneticisi Özdemir Bilgi ile çevredeki okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

-Girişimci ve üretken kişilik için Akıl Oyunları sınıfı

Akıl oyunları, öğrencileri problemleri oyunlarla çözmeye sevk ederek, onların daha girişimci ve üretken kişilik kazanmalarını sağlıyor. Çocukların  görsel algı, fiziksel beceri, denge, üretkenlik ve düşünme becerilerinin gelişmesini sağlayan Akıl Oyunları Sınıfı'nda her oyun çocukta farklı bir yeteneği geliştirmeye yönelik olarak sunuluyor.

Öğrenciler, iş yapabilme ve problem çözme konusunda yöntem öğrendikleri Akıl Oyunları sınıfında, aynı zamanda çözüme dönük olma yeteneği de kazanıyor. Bunun için seçilen oyunların içeriğinde hem tümden gelim, hem de tümevarım mantığı kullanılıyor. Öğrencinin bu kavramları özümsemesi için kolaydan zora yöntemi uygulanıyor. Çocuğun seviyesi ve kabiliyeti oyunlarla hızlı bir şekilde tespit edilerek, okul ve aile ortamında yapılması gereken egzersizler belirleniyor. Böylece çocuğun kişisel gelişimi tespit edilerek, ölçümlenir hale getiriliyor.

-Okul başarısı için yeni model

Öğrenciler oyunlarda kazanmış oldukları problem tanıma, çözüm üretme ve farklı yöntem deneme gibi özellikleri derslerinde de uygulayarak okul başarısını artırabiliyor.Oyunlar sayesinde, öğrenci derse aktif katılarak, dersin işlenişinde 'yaparak-yaşayarak' öğrenme metodunu uygulayabiliyor. Çocukların güven duygusunu ve ekip ruhunu geliştiren, çevresine faydalı, mutlu bir birey haline gelmesini amaçlanan projeyle, dinleyen, izleyen, cevap veren öğrenci yerine, tanıyan, fark eden, planlayan, kurgulayan öğrenci profilinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Oyun ile öğrenciler, kıyaslama, yeterli ve yetersiz yanlarını tanıma, ucu açık gelişim faaliyetlerini fark edip katılma olgusu gibi yeteneklerini de geliştirebilecek. Özellikle grup etkinliklerinde öğrencilerin sosyalleşmesini oyun içerisinde yaşamalarına imkan sağlanan Akıl Oyunları sınıfındaki etkinlikler her öğrencinin bireysel katılımı düşünülerek hazırlandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title