Haberler

Ahilik Haftası

- Törenden görüntüler Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepenin konuşması Yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ustasına ödüllerinin verilmesi Ahilik Haftası Tekirdağ'da Ahilik Haftası törenle kutlanmaya başlandı.

- Törenden görüntüler

Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepenin konuşması

Yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ustasına ödüllerinin verilmesi Ahilik Haftası

Tekirdağ'da Ahilik Haftası törenle kutlanmaya başlandı.

Ahilik Haftası dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ve beraberindeki oda başkanları, çelenk sunma töreninin ardından Vali Mehmet Ceylan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Hafta etkinlikleri kapsamında Tuğlalı Park'ta da program düzenlendi.

Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepe, yaptığı konuşmada, "kardeş" anlamına gelen ahinin aynı zamanda dostluk, cömertlik demek olduğunu söyledi.

Gözü, dili ve beli kapalılılığın ahiliğin kuralları arasında yer aldığına işaret eden Tepe, şunları kaydetti:

"Ahi Evran tarafında kurulan ahilik teşkilatı doğruluk, yardımseverlik ilkelerine bağlı olarak faaliyet gösteren halkımızın sanat sahibi ve meslek erbabı olmasını teşvik eden ve bunu kurallara bağlayan bir esnaf ve sanatkar kuruluşudur. Ahilikte, çalışanın ücreti alın deri kurumadan ödemek, eşine, aşına özen göstermek, tartıda doğru olmak, iyi bir esnaf, iyi bir üretici olmak başlıca prensiplerdir."

Vali Ceylan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'ın da katıldığı programda, "yılın çırağı", "yılın kalfası" ve "yılın ustası" seçilenlere protokol üyelerince ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahilik Haftası Kadir Albayrak Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title