Haberler

AGÜ, öğrenci memnuniyetinde yine Türkiye 1'incisi oldu

Güncelleme:

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), öğrencilerin en çok memnun olduğu üniversiteler sıralamasında, devlet üniversiteleri arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye 1'incisi oldu.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), öğrencilerin en çok memnun olduğu üniversiteler sıralamasında, devlet üniversiteleri arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye 1'incisi oldu.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 yılı sonuçları yayınlandı. Araştırmaya göre en yüksek memnuniyet oranına sahip devlet üniversiteleri sıralamasında 1'nci olan AGÜ, tüm üniversiteler sıralamasında ise 5'nci oldu. Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan araştırmaya, 192 üniversiteden, tüm sınıflar düzeyinde yaklaşık 40 bin öğrenci katıldı. Araştırmada üniversiteler, öğrenme deneyimi, kampüs ve kampüs yaşamı, akademik destek, öğrenme imkanı, kişisel gelişim ve kariyer desteği, kurumun yönetiminden ve işleyişinden memnuniyet olmak üzere 6 kategoride değerlendirildi.

AGÜ araştırmada, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, kişisel gelişim ve kariyer desteği kategorilerinde devlet üniversiteleri arasında en çok puan alan üniversite oldu. Öğrenci memnuniyetinde birçok köklü üniversiteyi geride bırakan AGÜ, başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürdü. 5 yıldır yapılmakta olan Memnuniyet Araştırması'nda devlet üniversiteleri arasında 2016 yılında 3'üncü, 2017 ve 2018 yıllarında 2'inci, 2019 ve 2020 yıllarında ise 1'inciliği elde eden AGÜ, tüm üniversiteler sıralamasında ise, 2016 ve 2018 yıllarında yılında ilk 7, 2017, 2019 ve 2020 yıllarında ise ilk 5'te yer aldı.

Rektör Sabuncuoğlu'na Altın Performans Ödülü

Memnuniyet Araştırması'nda çeşitli kriterlere göre rektörlerin performansları da ölçülerek, üstün performans gösterenler belirlendi. Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu da Altın Performans Ödülü'ne layık görüldü. Prof. Dr. Sabuncuoğlu geçen yıl da Altın Performans Ödülü'ne layık görülmüştü. Rektör Sabuncuoğlu ayrıca, geçtiğimiz hafta açıklanan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'ne de Türkiye'den giren 5 Rektörden biri olmuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Rektör Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title