Haberler

Ağaç Kesme Fidan Dik" Kampanyası

Mersin'de, yeni yıl öncesi ormanlarda yapılan kaçak ağaç kesimlerinin önüne geçmek amacıyla, vatandaşlara 5 bin servi türü fidan dağıtımı yapıldı.

Mersin'de, yeni yıl öncesi ormanlarda yapılan kaçak ağaç kesimlerinin önüne geçmek amacıyla, vatandaşlara 5 bin servi türü fidan dağıtımı yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca başlatılan "Ağaç Kesme Fidan Dik" kampanyası kapsamında, kentteki bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenlendi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce, yılbaşı çamı olarak kullanılan çam, göknar, ladin gibi ağaçların usulsüz şekilde ormanlardan teminin önüne geçilmesi için vatandaşlara defne, harnup, fıstık çamı gibi servi türlerinden 5 bin fidan dağıtıldı.

Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'nin, dünyada en fazla ağaç diken ülkeler arasında olduğunu belirterek, ormancılık anlamında ülke genelinde artış olduğunu söyledi.

Yılmaz, Mersin'de 2017 yılında 14 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, "2017 yılında toprakla buluşturulan fidan sayısı rekordur. Mersin'de, son 14 yılda da 307 milyon fidan diktik. Yılbaşında da ormanlarımızı halkımızla beraber koruyoruz. Lütfen ağaç kesmeyelim, ormanları beraber koruyalım. Fidan dikmek isteyen vatandaşlarım bizden fidan isteyebilirler." dedi.

Yılmaz, ormanlarda yapılan kaçak kesimleri gören vatandaşların da 177'yi arayarak, ihbarda bulunmalarını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Yılmaz Yılbaşı Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title