Haberler

Adana - Zıplayan Çocuklar Yarıştı

'haydi Çocuklar Zıplayalım Kemik Bankamızı Dolduralım'

'Haydi çocuklar zıplayalım kemik bankamızı dolduralım'

ADANA'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Ortopedia Hastanesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Haydi çocuklar zıplayalım kemik bankamızı dolduralım' projesi kapsamında öğrencilerin teşvikini sağlamak için düzenlenen koşu ve çuvalla zıplama yarışmasının Yüreğir ilçe seçmesi tamamlandı.

Yapılan bilimsel araştırmalarda 25 yaşına kadar her gün 5 dakika zıplayan çocukların kemik depolarının kalsiyumla dolduğunu ve kemiklerinin daha sağlam olduğunu hatırlatan Özel Ortopedia Hastanesi Tanıtım Koordinatörü Haluk Uygur, Yavuzlar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen Yüreğir İlçe seçmesinin ardından Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinin birinicilerini de seçeceklerini belirterek, "Bu birinciler 22 Nisan'da karşılaşarak il birincisi belli olacak. İl birincisine dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüye ise bisiklet hediye edilecek"dedi.

Okullarında birinci olan öğrenciler, Yavuzlar İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan engelli koşunun ardından, ayaklarına geçirdikleri çuvalların içinde zıplayarak yarıştı.

Yarışmada 1'nci ve 2'nci sınıflar kategorisinde birinci, Sarıçam İlköğretim Okulu'ndan Mert Acar, 3,4 ve 5'inci sınıflar kategorisinde ise Yavuzlar İlköğretim Okulu'ndan Umut Sevilir oldu. İlk 5'e giren öğrencilere madalya ve kitap hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title