Haberler

Adana Valisi Çoş: Mühendis ve Mimarlara Öğretilenlerin Uygulanmasında Sorun Var

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, mühendis ve mimarlara öğretilenlerin uygulanması konusunda sorunlar olduğunu belirterek, meslek ahlakının gelişmesi için milletçe seferber olunması gerektiğini söyledi.24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Coş, bu yıl öğretmenler gününün buruk kutlandığını söyledi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, mühendis ve mimarlara öğretilenlerin uygulanması konusunda sorunlar olduğunu belirterek, meslek ahlakının gelişmesi için milletçe seferber olunması gerektiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Coş, bu yıl öğretmenler gününün buruk kutlandığını söyledi. Van depreminde hayatını kaybedenler nedeniyle hüzün yaşandığını belirten Coş şöyle devam etti:

"Bu günün öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmek için gerekli olduğu kadar, eğitim konusundaki eksikliklerin değerlendirilmesi içinde önemli olduğunu düşünüyorum. Van depreminde yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama aynı depremde çökmeyen binalarda vardı. En son teknolojiyle yapılan her birinin altında 3-5 mühendisin imzası olan projeli binalar yıkılıyor. Burada bir eğitim sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Demek ki mühendislerimizin, mimarlarımızın eğitiminde bir sorun var. Öğrettiklerimizin uygulanması konusunda bir sorunla karşı karşıyayız. O zaman yıkılmayan binalar yapacak mühendisleri mimarları yetiştirebilmek ve hangi işi olursa olsun meslek ahlakının gelişmesi için milletçe seferber olmamız gerekiyor."

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat ise Van depreminde yaşamını yitiren vatandaşlarla birlikte 75 öğretmenin şehit olmasının, canlarını çok yaktığını belirtti.

24 Kasım Öğretmenler Günü Adana'da törenlerle kutlandı. İlk tören Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat'ın Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından Adana Öğretmenevi'nde düzenlenen törene geçildi. Buradaki törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, şube müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu, Adana Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, Van depreminde yaşamını yitiren öğretmenler anısına türküler söyledi. Öğretmen adaylarının yeminin ardından tören sona erdi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title