Haberler

Adana'da Anketler Soner Çetin'i İşaret Ediyor

Yerel seçime yaklaşık 7 ay kala yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Adana'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışında CHP'den Soner Çetin'in ismi öne çıkıyorYerel seçime yaklaşık 7 ay kala yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Adana'da büyükşehir...

Yerel seçime yaklaşık 7 ay kala yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Adana'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışında CHP'den Soner Çetin'in ismi öne çıkıyorYerel seçime yaklaşık 7 ay kala yapılan kamuoyu yoklamalarına göre, Adana'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışında CHP'den Soner Çetin'in ismi öne çıkıyor.

"Gezici Araştırma"nın Adana ili sınırları içinde 14 ilçede eş zamanlı olarak 18 yaş ve üstü nüfusu temsil eden 5 bin denekle yüz yüze görüşme metoduyla yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, CHP'den Soner Çetin, AK Parti ve MHP'nin adaylarını geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.

Araştırmada, Adana ilinde çözülmesi gereken en önemli sorunun ne olduğuna ilişkin soruya Adanalılar sırasıyla "yol", "altyapı", "çevre temizliği", "işsizlik" ve "ulaşım" yanıtlarını verdi. Araştırmaya göre Adanalıların yüzde 48,1 ile büyük çoğunluğu kendisini "Atatürkçü" olarak tarif ederken, bunu yüzde 41,2 ile "Türk Milliyetçisi" yanıtı izledi.

-PARTİDE AKP, ADAYDA CHP-

Araştırma göre, Adanalıların yerel seçimlerde "Partiye göre" oy kullandıkları ortaya çıktı. "Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy kullanırken, partiye göre mi yoksa adaya göre mi oy kullanacaksınız" sorusuna yüzde 62,8 oranında "Partiye göre" yanıtı verildi. Adanalılar, "Milletvekili genel seçimleri bugün yapılsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna da yüzde 32,4 ile AK Parti, yüzde 28,5 ile CHP, yüzde 28,4 ile MHP yanıtını verdi.

Araştırmaya katılan Adanalılar, CHP'den Soner Çetin, MHP'den Hüseyin Sözlü ve Aytaç Durak, AK Parti'den Zihni Aldırmaz ve Ömer Çelik'in de yer aldığı 26 aday arasından, "Önümüzdeki yerel seçimler için Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusuna ise, yüzde 24,3'le Soner Çetin'i ilk sıraya yerleştirdi. CHP'li Çetin'i sırasıyla Hüseyin Sözlü, Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz ve Ömer Çelik takip etti.

Araştırmaya katılanlara yerel seçimler için "Adaylar şöyle olsa kime oy verirsiniz?" sorusu da yöneltildi. Adanalı seçmenler, bu soruya yüzde 38,9'la "CHP'den Soner Çetin", yüzde 34,9'la "AKP'den Ömer Çelik" ve yüzde 26,2 ile "MHP'den Hüseyin Sözlü" yanıtını verdi.

-CHP'Lİ SEÇMENİN GÖNLÜNDEKİ İSİM DE SONER ÇETİN-

CHP'li seçmenlere "CHP'nin Büyükşehir Başkan Adayı Kim Olsun?" sorusunun da sorulduğu araştırmada Soner Çetin yüzde 63.5'lik oranı ile açık ara ilk sırada yer aldı, CHP'nin diğer aday adaylarından Turgay Develi yüzde 18.6'lık oranı ile Çetin'i takip etti. Develi'yi ise yüzde 7.3 ile Arif Sezer, yüzde 6.1 ile Hüseyin Karabulut ve yüzde 4.5 ile de Akif Kemal Akay izledi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Sözlü Soner Çetin Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title