Haberler

Acıları İlk Günkü Kadar Taze

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Bükköy Madencilik'e Ait Maden Ocağında 19 İşçinin Yaşamını Yitirdiği Grizu Faciasının Birinci Yıldönümünde Ailelerin Acısı İlk Günkü Kadar Taze.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Bükköy Madencilik'e ait maden ocağında 19 işçinin yaşamını yitirdiği grizu faciasının birinci yıldönümünde ailelerin acısı ilk günkü kadar taze. Ölen madencilerden Mehmet Banbal'ın annesi Kezban Banbal, 2 yaşındaki torunu Hüseyin'e sarılarak teselli bulmaya çalışıyor. Olayın meydana geldiği Bükköy Maden Ocağı'nda ise istenilen çalışma koşulları tamamlanma aşamasına geldi. Maden, alınacak üretim izninin ardından tekrar açılacak.

Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Bükköy Madencilik'e ait ocakta geçen yıl 10 Aralık günü meydana gelen grizu patlamasının ardından tam bir yıl geçti. 19 işcinin öldüğü faciadan sonra çok sayıda ihmalin belirleniğii maden ocağında ilk olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından faaliyetinin durdurulması kararı alınmış, daha sonra da maden ocağı sahibi Nurullah Ercan ve İşletme Müdür Fahrettin Şolpan hakkında hukuki süreç başlatılmıştı.

TORUNUNA SARILARAK TESELLİ BULUYOR

Maden ocağındaki bu acı olayın üzerinden 1 geçti ama ölen madencilerin yakınlarının üzüntüsü ise hala ilk günkü gibi taze. Patlamada yaşamını yitiren 40 yaşındaki Mehmet Banbal'ın annesi 82 yaşındaki Kezban Banbal, gözyaşı dökerek oğlunun 2 yaşındaki çocuğu Hüseyin Banbal'a sarılarak teselli bulmaya çalışıyor. "Oğlumla rüyalarımda buluşuyorum" diyen Kezban Banbal, "Allah oğlumu benden aldı. Acım hala çok taze. Şimdi torunlarımla teselli bulmaya çalışıyorum" dedi.

Grizu patlamasında yaşamını yitiren Sait Ali Akkuş ile Mehmet Kuşoğlu'nun yaşayan ailelerinin de acı olayın ardından köylerini terk ettikleri öğrenildi.

Faciada ölen maden işçilerinin ailerinin sözcülüğünü yapan Nihat Hanay, ölen Yahya Arabozan'ın eşi Fatma Arabozan ile Yusuf Karaca'nın eşi Ümmü Karaca'nın, maden ocağı sahibi Nurullah Ercan aleyhine açılan davadan 95'er bin TL alarak vazgeçtiklerini öne sürdü.

MADEN OCAĞINDA YENİDEN AÇILMAYI BEKLİYOR

Öte yandan, olayın yaşandığı Bükköy Madencilik yeniden üretime geçmek için hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Ocağın İşletme Müdürü Ertuğrul Sözen, bir yıllık süre içinde ocakta açık bulunan galerilerin elden geçirildiğini ve gaz ölçüm ile erken uyarı sistemi ve haberleşmenin anti-grizulu hala getirildiğini söyledi. Maden ocağında bakımların sürdüğünü ve yapılan bu yeni düzenlemeler için 110 işçi çalıştırdıklarını anlatan Sözen, "Maden Ocağında bir yıllık süre içerisinde 1,5 milyar TL'lik bir yatırım yaptık. Bakanlık müfettişleri en son geçtiğimiz hafta buraya gelerek incelemelerde bulundular. Biz en kısa sürede üretim izni için dilekçemizi bakanlığa vereceğiz. Bir sorun çıkmazsa önümüzdeki hafta önümüzdeki hafta açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu süre içerisinde eksik malzemeleri temin ettiklerini ve işçilere hizmet içi eğitim verdiklerini dile getiren Sözen, "Madencilere ilk anlattığımız konu, tedbirli ve uyanık olmaları. Gaz ölçümünü de uygulamalı olarak gösteriyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title