Haberler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler - Edirne /

Edirne ve Kırklareli'nde, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki göstermek amacıyla eylemler yapıldı.

Edirne ve Kırklareli'nde, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki göstermek amacıyla eylemler yapıldı.

Edirne

Edirne Genç Sivil Toplum Kurulu Platformu üyeleri öğle namazının ardından Eski Cami önünde bir araya geldi.

Platform adına açıklama yapan Hasan Tekin, İslam coğrafyasının her geçen gün küresel sömürünün kıskacında, "kan gölüne" çevrildiğini söyledi.

Sömürgeci ülkelerin ilkel, barbar ve bencilce daha fazla tüketim ve İslam düşmanlığı motivasyonları ile küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz yola sürüklediğini belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek. Okyanus ötesinden tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz.

New York'un bir gece aydınlanması için gönül coğrafyamızı ateşe atanlar. Kudüsümüz'ün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki Theodor Herzl'ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahaddinler'ini, Abdülhamitler'ini hesaba katmaksızın acı bir kabusa uyanacaklardır."

Filistin'in tüm İslam aleminin namusu olduğunu vurgulayan Tekin, tüm İslam coğrafyasının harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

-Tekirdağ

Tekirdağ'da da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı Tekirdağ Temsilciliği üyeleri öğle namazının ardından Orta Cami avlusunda bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Emrah Hekim, ABD'nin bu planını kınadıklarını ifade etti. Grup sık sık ABD ve İsrail aleyhine slogan attı. Açıklamanın ardından grup buradan ayrıldı.

Kırklareli

Kırklareli'nde de ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Şevket Dingiloğlu parkında toplanan grup, 'Mutlaka bir gün hesabı sorulacak', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Biz ümmeti Muhammed'iz beraberiz' pankartları ile Türk bayrağı açtı.

TÜGVA Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) İl Koordinatörü Gökmen Kaya, grup adına yaptığı basın açıklamasında, sömürgeci ülkelerin küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklediğini söyledi.

Her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzenlenin kıskacında kan gölüne çevrildiğini vurgulayan Kaya, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğunu belirtti.

Kaya, bir yandan İslam coğrafyasında ölümler yaşanırken, diğer bir yandan ise kutsalların çiğnenip İslam topraklarına el uzatıldığını kaydetti.

Hadsizliğin, hukuksuzluğun ve saldırganlığın gelindiği son noktayı nefretle kınadıklarını aktaran Kaya, "Siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trup aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsrailli siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulundular. İslam'ın ilk kıblesinde dahi ezanın yasaklanması, son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkent olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkiya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus melesi olduğunu tüm islam alemine hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title