Haberler

ABD'li BlackRock, Tüpraş'taki payını yüzde 5'in üzerine çıkardı

Güncelleme:

ABD'li BlackRock, Türkiye'nin en değerli şirketi olarak bilinen Tüpraş'ta hisse satın almaya devam ediyor. BlackRock son yaptığı satın almayla şirketteki payını yüzde 5'in üzerine taşıdı. Toplam satın alma tutarı 45,6 milyon lira oldu.

Dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketi ABD'li BlackRock Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Türkiye'nin en büyük petrol rafinerisi Tüpraş'ın hisselerine yönelen BlackRock payını artırıyor.

TÜPRAŞ'IN YÜZDE 5'İ ONLARIN

Şirket geçtiğimiz Perşembe günü (17/12/2020) 108,5 lira fiyattan 420 bin 778 adet pay alımında bulundu. Böylece Tüpraş'ın yüzde 5,02 oranında payına sahip oldu. Azınlık hissedar haklarına sahip olan BlackRock toplamda 45.6 milyon liralık alım yapmış oldu.

TÜPRAŞ HİSSESİ YÜKSELİŞTE

Tüpraş hissesinde son 2 ayda yükseliş trendi devam ediyor. Kasım ayına 75 lira seviyesinden başlayan hisse 16 Aralık 2020 tarihinde 110,6 lira seviyesine kadar yükseldi. Yaklaşık iki ayda yüzde 47 oranında artış yaşadı. Tüpraş hissesinde tarihi zirve ise 30 Eylül 2019 tarihinde görüşmüş ve 146,1 lira seviyesine ulaşılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Tüpraş Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

MERSİN 33:

Ben uyarayım , günah benden gitsin, ne yaptım biliyor musunuz Güvendiğim bir erbaba gittim, japon yapıştırıcıyla kulağımı başıma yapıştırın dedim . Ne olur ne olmaz öylece geziyorum . Öyle demeyin , kulağın arkası çok önemli , her yeri sattılar orayı da satarlar kötü . . .

12
4
yanıtYanıtla
iZMiRLi AMA CAKMA DEGiL:

Eeee, hata yapmissin komsu kardes (yani Istanbul''u aradan cikarirsak), simdi kulaginin salyangoza dogru giden kismini acikta birakmissin kabak gibi. Bunlarin en sevdigi yer kulak arkasi degil de o senin kendinin sundugu yerdir aslinda. . . Kulaga su kacirmaya da bayiliyorlar zaten.

yanıt0
yanıt0
dadaşım:

bazı yorumları okurken ne aciz insanlar var yok her şeyi satıyormuşlar bu tüpraş özel koç grubunun devlette ne alakası var, almanı amerikalısı ingilizi alınca sesleri çıkmayan acizler katar olunca kıyameti koparıyorlar hani nerdesiniz

6
5
yanıtYanıtla
.......:

DİKKAT ET SENİ SATMASINLAR. . . . SANA ŞAKA GELİYOR OLANLAR GALİBA . . . ÇOK DEĞİL BİRKAÇ YILA SENİN GİBİLERDE AYILIR . . .

yanıt0
yanıt0
ali:

amerika bize ambargo koymadımı sende ambargo koy satma eyy amerika demeyi biliyorsunuzda icraata gelince cırt

9
0
yanıtYanıtla
satış:

başka satacak birşey kalmadı mı yahu memlekette

6
3
yanıtYanıtla
Murta,a:

Bol miktarda büyükbaş hayvanımız var. Ülke samanı yetmiyor saman ithal ediyoruz.

yanıt0
yanıt0
yorumcu:

sizce sebebi ne ? ımmm bi düşüneyim acaba karadenizde bulduğumuz potansiyel doğalgaz rezervi olabilir mi ? çok öyle yıllarca okumaya filan gerek yok ki ?

6
2
yanıtYanıtla
Hanımefendi:

Allah müstakınızı versin sat sat bitirdiniz

4
4
yanıtYanıtla
Kukari Badi:

Satacak başka bir şey yok mu diyen arkadaşlara tepki gösterenler; Adamalar Türkiye''nin en büyük şirketlerinden birinden pay satın alıyor. Yani YENİ YATIRIM GETİRMİYOR HAZIRI YANİ YAPILMIŞ OLANI SATIN ALIYOR, YENİ İSTİHDAM YA DA İŞ SAHASI AÇMIYOR. aynı Katarın yaptığı gibi. Aradaki farkı anlayın bir zahmet artık.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title