Haberler

6 Yaşındaki Çocuğun Rastgele Açılan Ateş Sonucu Ölmesi

Karabağlar'da rastgele açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut'un annesi Gülhan Ceylan (37) canının çok yandığını, polis dışında kimseye silah verilmemesi gerektiğini söyledi.

Karabağlar'da rastgele açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut'un annesi Gülhan Ceylan (37) canının çok yandığını, polis dışında kimseye silah verilmemesi gerektiğini söyledi.

Karabağlar General Asım Gündüz Parkı'nda oynarken nereden geldiği belirlenemeyen kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Umut'un anne babası Gülhan ve Ufuk Ceylan (37) çifti, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Anne Gülhan Ceylan, okula başlamaya hazırlanan oğlunun kaydını Hüseyin Akdağ İlköğretim Okulu'na yaptırdıklarını ve olay günü 8 yaşındaki kızı Doğa ve 6 yaşındaki oğlu Umut ile General Asım Gündüz Parkı'na gittiğini anlattı.

Oğlunun kaydıraktan kayarken birden düştüğünü kaydeden Gülhan Ceylan, şöyle konuştu:

"O gece yemeğimizi yedik, parka gittik. Park çok sessizdi korktum ve dönmek istedim. Çocuklar 5 dakika daha kalmak isteyince kıramadım, kaldım. O 5 dakika içinde olan oldu. Oğlum düştü. Düştü diye feryat ediyorum. Dikiş atılır, geçer, kanı silinir olay kapanır dedim ama oğlum kurşun yemiş."

-Oğlunun pilot olmasını istiyordu-

Acılı anne, oğlunun önce polis sonra da pilot olmayı hayal ettiğini belirterek, "Şimdi oğlum, melek oldu, uçtu gitti. Canım çok yanıyor. Olay aklıma sığmıyor. Polis dışında kimseye silah verilmesin" dedi.

Umut'un okula başlayacağı için çok mutlu olduğunu anlatan Gülhan Ceylan,

"Okul ayakkabılarını almıştık, çok sevindiği için giymek istemişti, kıyamamış izin vermiştim. Şimdi herkesin çocuğu okula giderken ben uzaktan izleyeceğim" diye konuştu.

Beyaz eşya dükkanında çalışan baba Ufuk Ceylan ise rastgele açılan ateş sonucu ölenlerin haberlerini hep televizyondan izlediklerini, insanın bu felaketi başına gelince anlayabileceğini, çaresiz olduklarını, kısa süre içinde çocuğunu vuran kişinin ortaya çıkmasını istediğini dile getirdi.

-"İçim yanıyor"-

Ufuk Ceylan, "Silah cesaret veren bir şey. O yüzden ruhsatlı da olsa görevi dışında kimseye silah verilmemesi gerekiyor. Kızım ve eşimi ayakta tutmak zorunda olmasam ben de hüngür hüngür ağlayacağım. İçim yanıyor" ifadelerini kullandı.

General Asım Gündüz Parkı yanında manavı bulunan ve olayı gören Ahmet Yıldırım da olayın ardından kanlar içindeki çocuğu hastaneye kaldırdıklarını ancak çocuğu kurtaramadıklarını dile getirdi.

Bölgede zaman zaman rastgele ateş açan kişilerin olduğunu, o gün de sokakta bir düğün yapıldığını söyleyen Yıldırım, "Silah sesi duymadık ama buralarda maç günlerinde, özel günlerde havaya ateş açılıyor. Belki o kurşunlardan birine çocuk kurban gitmiştir" dedi.

-Dün toprağa verildi-

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, önceki gün rastgele açılan ateş sonucu, 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın beline kurşun isabet etmiş, ağır yaralanan çocuk, kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, kurşunun küçük çocuğun sırtından girerek akciğerine zarar verdiği belirlenmiş, Umut'un cenazesi dün Menderes ilçesine bağlı Çatalca köyünde defnedilmişti.

Muhabir: Efsun Yılmaz / Bahri Okumuş

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Umut Ceylan Ufuk Ceylan Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title