Haberler

6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Köyde Mermer Ocağı Protestosu

Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz beldesinde 2 yıl önce meydana gelen selde 6 kişinin hayatını kaybettiği Haskızılören köyü sakinleri, açılan ikinci mermer ocağının yeniden sel felaketine neden olacağını ileri sürerek eylem yaptılar.

Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz beldesinde 2 yıl önce meydana gelen selde 6 kişinin hayatını kaybettiği Haskızılören köyü sakinleri, açılan ikinci mermer ocağının yeniden sel felaketine neden olacağını ileri sürerek eylem yaptılar.

Haskızılören köyünde toplanan yaklaşık 100 vatandaş, ellerinde dövizlerle sloganlar atarak kurulan mermer şantiyesine yürüdü. Açılan mermer ocağının köylerini toz altında bırakacağını ve mermer ocağının açıldığı noktadaki yaklaşık 15 bin ağacın yok olacağını belirten köylüler, mermer ocağının yeni bir sel felaketine neden olacağını da iddia ettiler.

Şantiyeye girmeye çalışan köylüler ile güvenlik tedbiri alan jandarma ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Ardından jandarma ekipleriyle şantiye girişine kadar giden köylüler, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Haskızılören köyü sakinlerinden Adil Kutlu, mermer ocağının açılmasıyla yeni bir sel felaketinin yaşanacağını savundu. 366 gün sonra bu konu ile gündeme geldikleri için üzgün olduğunu belirten Kutlu, "Köyümüze açılacak ikinci bir mermer ocağını protesto etmek ve sesimizi duyurmak için toplandık. Köyümüzde olan mermer ocağından zaten olumsuz etkilenmekteyiz. Faaliyete başlamak üzere olan ikinci bir mermer ocağının evlerimizin, bağ ve bahçelerimizin sınırına yapılması bize hayat alanının kalmaması demektir. Bizler içinde bulunduğumuz durumu idari birimlere ilettik. Onlardan derdimize derman olacak bir güvence alamadığımız için bugün eylem yaparak kamuoyuna sesimizi duyurmak istedik. Çünkü başımızdan bir sel felaketi geçti. İkinci olarak ve adım adım yaklaşan bir toz felaketi yaşamak istemiyoruz. Bu ocağın açılmasına izin veren yetkililerimizin yerleşim alanlarımıza çok yakın olduğunu bilmeden gerekli izinleri verdiğini tahmin ediyoruz. Bizi toz felaketi ile baş başa bırakan bu yetkilileri de esefle kınıyoruz. Son olarak diyoruz ki bir parçamızı sel aldı, diğer parçamızı da mermer ocakları almasın" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Ali Ateş ise, köyün yüksek kesimine açılan mermer ocağının sıkıntılara neden olacağını dile getirdi. Mermer ocağının köye büyük sıkıntılar vereceğini ileri süren Ateş, "Bağlarımız, bahçelerimiz tozdan hep zarar görür. Burada bir de hafriyat sıkıntısı oluşacak. Bu da bize ikinci bir sel nedeni olur. Felakete neden olur. Buna engel olalım" dedi.

Mermer ocağının açılmasıyla sel felaketini tekrar yaşayacaklarını savunan Nahide Garip ise, "Bu mermer ocağı açılırsa sel olur. Felaket olur. Başbakanımıza sesleniyorum. Bu köyün suyu yok, bize sahip çıkın. Yardımcı olun. Bu mermer ocağını istemiyoruz" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Gebiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title