Haberler

3. Havalimanı İçin Durdurma Kararı Kaldırıldı

Güncelleme:

21 Ocak 2014'te bilirkişi inceleme yapana kadar işlem yapılmayacağı kararı alınan 3. havalimanında çalışmalar yeniden başlayacak.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, daha önce 3. Havalimanı için mahkemenin verdiği durdurma kararını kaldırdı. 3. Havalimanı'ndaki işlemler kaldığı yerden devam edecek.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, yurttaşlar Özgür Ceylan Aytaç, Alican Ocak, Cevat Ocak ve Yıldırım Yılmaz tarafından açılan davada 3. Havalimanı'nın ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurmuştu. 21 Ocak 2014'te verilen karara göre, bilirkişi inceleme yapana kadar 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacaktı.

"DURDURULMASINDA HUKUKA UYARLILIK GÖRÜŞMEMİŞTİR"

3. Havalimanı'nın faaliyetlerinin durdurulmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi de itirazı 11 Mart 2014'te karara bağladı. Daha önce 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği 'yürütmenin durdurulması' kararı kaldırdı. Yeni kararda şu ifadeler kullanıldı: "...bilirkişi raporları alanına kadar uygulanması ile etkisi tükenecek niteliği bulunmadığı gibi bu aşamada yürütmenin durdurulması isteminin geçici mahiyette durdurulmasına karşın uzun süre sürüncemede kalmasına yol açılacak olması da dikkate alındığında henüz açıkça hukuka aykırılığı bulunmayan işlemin yürütmesinin durdurulmasında hukuka uyarlılık görülmemiştir."

"ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLACAK"

Davanın avukatı Alp Tekin Ocak, 3. Havalimanı ile ilgili faaliyetlerin durdurulmasına yönelik verilen kararın çok önemli olduğunu anlatarak, bu kararın durdurulmasını şöyle değerlendirdi: "Müdahale edildiğinde zaten geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verecek bir proje . Uygulandığında tükenecek bir idari işlem. Çok ciddi sonuçları olacak. Hukuka aykırılığının denetlenmesi gerekiyordu. 1 santim toprak 10 bin yılda oluşurken, bir yıl beklemenin bir sakıncası yoktu. 3. Havalimanı'nı yapılacağı alan İstanbul için çok önemli bir ekosistem. Bu ekosistemin kaldırması şehirleşmenin önünü de açacak bir proje. Mahkeme ortadaki kaygıları kaldıracak bir karar verdi. Projeyi tedbiren bilirkişi inceleme yapana kadar durdurdu. Ancak başka bir mahkemenin bu kararı kaldırması idari yargıyı işlevsizleştiriyor."

"İÇTİHATLARA AYKIRI"

Kararın usul açısından hukuka da aykırı olduğunu belirten Ocak, "İçtihatlara da aykırı. İdari Yargılama Usül Kanunu'nda tedbir amaçlı yürütmeyi durdurma kararlarına karşı yapılan itirazlara bakılmıyor. Bunula ilgili içtihat var, çok sayıda örnek var. Ancak Üst mahkeme hemen karar veriyor ve alt mahkemenin tedbir amaçlı kararını kaldırıyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (14)

Aman Allahımyusufaycan@hotmail.com:

Sadece bu resimden ne kadar büyük bir ağaç katliamı olduğu anlaşılıyor. 20 sene sonra İstanbul çöl olacak

6
30
yanıtYanıtla
esnafad09@live.nl:

Diskotekleri kapatip yerlerine agac dikelim o zaman. Ne dersin?

yanıt0
yanıt0
AKINakin_tekses@hotmail.com:

CHP Lİ BELEDİYELERİN YAPTIGI AGAÇ KATLİAMLARINI SAKIN GÖRMEYİN KAFANIZI KUMA GÖMÜN MUGLA İZMİR BİRAZDA BURALARI ARAŞTIRIN chp nin elini degdigi yer kuruyor kurutuluyor...

yanıt0
yanıt0
GENE GOL OLDUcengiz.kudretlioglu@gmail.com:

AK parti gole doymuyor attıkça atıyor, çapulcular sahadan kaçman için zamana oynuyor. Ama tarihi fark geliyor...

20
5
yanıtYanıtla
MEDYUMvadenta38@hotmail.com:

BUNU AMERİKADA YAPSALAR VATAN HAİNİ İLAN EDER ATARDI GUANTAMOYA AMERİKA .NE HİKMETSE GÖSTERİ YAPACAM DİYE ÇİÇEKLERİ EZEN ÇEVRECİLER BAZENDE BU ŞEKİLDE ÇEVRECİ OLUP ÇIKIYORLAR.ARKADAŞ BU GEREKLİ NÜKLEER SANTRALDE KURACAZ ,HAVALİMANIDA YAPACAZ BEĞENMEYEN BURADA DURMAKZORUNDA DEĞİL ASLA.ADAM NÜKLEER KURULMASIN DİYOR BAKARMISIN BUNU DİYENE HANGİ GELİŞMİŞ ÜLKEDE YOK BUSANTRALLER.HANİ ATATÜRKÇÜYDÜNÜZ HANİ ATATÜRK ÇAĞDAŞ ÜLKELER SEVİYESİNE ULAŞMAMIZI SÖYLEMİŞTİ.BIRAKIN BU LAF SALATASINI.İŞİNİZE GELDİĞİ GİBİ HER ŞEYİ KULLANMAK SİZE MÜBAH

21
2
yanıtYanıtla
hakanhakan_sahinturk@hotmail.com:

ulan zirtapozlar yasayacak ortam eko sistemmi biraktiniz hepsinin altini ustune getirdiniz zaten. siz onceye eylemlerinizde cevreci olun sonra gelin ekosistem edebiyati yapin. bu kadar yapiklarinizla celiskiye dusmeyin. cevrecilik guzel bisey ancak bu ozelliginizi sadece havalimani arazisi icin degil tum bulundugunuz mekanlar icinde gosterin.

13
9
yanıtYanıtla
KUMPAS HAREKATI..bulut24h@hotmail.com:

TÜRKİYENİN ŞAHLANIŞI DURDURULAMAYACAKTIIIIIRRR!..BUNA NE DIŞ ŞER GÜÇLERİN VE NE DE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİNİN GÜÇLERİ YETMEYECEKTİR!. ANLAYANA.....

14
3
yanıtYanıtla
DÜŞÜNELİMTURGUT257@MYNET.COM:

ADAMLAR KOMİSYONLARINI ALDILAR TABİKİ GFEREĞİNİ YAPACAKLAR....ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ.GARİBANIN TOPRAĞI 3 5 KURUŞA KAPATTILAR....ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM...PROJE = HUMUS = TÜRGEV = AKP

5
11
yanıtYanıtla
halit eserhaliteser@outlook.com:

Bir presteto yapılırken hakli bir nedei olur.Değerlivatandaşlar şöyle bir hafızanızı gezi parkının ile 17 aralık olaylarının ve her olaydan öncedeCHP.lideri hangi memlekete ziyaret ettiğini ve sonradan nasıl olaylar birbirinin ardında olaylar geldiğini ve hangi tv kaallarda hangi yorumlar yaptığını ayrıca hıç bir zaman bu kanallarda görünmeyen kişilerin ekranda ötüklerini ve buolayda önceden cem evi ile camii'nin bir arada ortaklıkların vardiğini anlamamak cahıl olmak lazımdır.Değerli vatadaşlarımız hıç durmadan bu memleketi hainlara bırakmayın lütfen bu sadece başbakanın işi deyildir.Her yurtaşi üzerine düşenini yapalım Allah doğrularla beraberdir.

9
6
yanıtYanıtla
Yamanyamanokan52@hotmail.com:

Tayyip Erdoğan dan sonra Türkiye de nelerin değiştiğini çok çok iyi biliyoruz.Millette taraflı yada tarafsız, kabullenen yada kabullenemeyen her bir türk vatandaşı bunun farkında.... Dünya farkına vardı tahammül edemiyor.. Her zaman olduğu gibi içerdede yandaşçılar oyun peşinde. Memleti üç kuruş menfaat uğruna satma peşinde... ancak seçim herşeyi gösterecek oyunlar dahada kurnazca oynansda vatandaş tayyip erdoğan ın arkasındaydı ve yine öyle olacak...Hava alanlarıda , savunma sanayide , özel sektörde tüm hızıyla devam edecek.. emin olun .. uyuyanlarda uyansın artık.. bu vatan bizim üç kuruş alırsın sonra sende üç kuruşa bir bakarsın satılmışsın

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title