Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Özer:  "12 Eylül darbesini yapanlar milletin vicdanında yerini nasıl meşrulaştıramadıysa darbenin himmetiyle 'öğretmenlere de bir gün olsun' diyerek tahsis ...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, "12 Eylül darbesini yapanlar milletin vicdanında yerini nasıl meşrulaştıramadıysa darbenin himmetiyle 'öğretmenlere de bir gün olsun' diyerek tahsis edilen bu gün de öğretmenler nezdinde meşruiyet ve aynı şekilde kabul sorunu yaşamaktadır" ifadesini kullandı.

Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günün, onu ihdas edenlerin yani 12 Eylül darbecilerinin ruhunu yansıttığını ve izlerini taşıdığını ifade etti.

"Öğretmenler Günü vasıtasıyla yapılan törenler ve ritüellerin sorgulanmaksızın her yıl tekrarlandığını belirten Özer, "12 Eylül darbesini yapanlar milletin vicdanında yerini nasıl meşrulaştıramadıysa darbenin himmetiyle 'öğretmenlere de bir gün olsun' diyerek tahsis edilen bu gün de öğretmenler nezdinde meşruiyet ve aynı şekilde kabul sorunu yaşamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

12 Eylül 1983'de yayınlanan Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği ile kışla düzeni anlayışınının kutlama törenlerine giydirildiğini savunan Özer, şunları kaydetti:

"Öğretmenler Günü kutlamaları trajikomik sahnelere neden olmaktadır. Öğretmenlerin günü kutlanacaksa bu, militarist biçimde öğretmeni belli saatte, belli yerde bulunmaya zorlayarak değil öğretmeni bir makama götürüp günümü kutla yaklaşımı yerine bütün devlet erkanının da hocası olan öğretmenleri kendi mekanlarında ziyaret eden ve önemseyen bir nezaketle olacaktır.

Öğretmenlerin vazgeçilmezliğine, öğretmenlik mesleğinin çok büyük önemine ilişkin hamaset yerine öğretmenleri irite eden dayatmalardan ziyade her yıl tekrarlatılan temcitten öteye geçilerek öğretmenlik mesleğinin ağırlığına yaraşır kutlamalar ön plana çıkarılmalıdır. Toplumun inşacısı, köklü medeniyetlerin mimarı ve taşıyıcısı olan, herkesin hayatında anlamı, şekillenmesinde yeri bulunan öğretmen kavramını, pratikte bir faydası olmayan, resmi kutlama programında yer alması dolayısıyla kutlanması külfete dönüştürülen Öğretmenler Günü'nü ritüellerinden arındırmak gerekmektedir. "

-"İkramiyelerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne yetiştirilmesini istiyoruz"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı açıklamada, Hükümetin öğretmenlik mesleğini onurlandırmasını ve başta ücret ve özlük politikaları olmak üzere öğretmenliği tekrar seçkin bir meslek haline getirmesini beklediklerini ifade  etti.

18. Milli Eğitim Şurası'nda tüm öğretmenlere her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendikalarınınçıkarttığı şura kararı bulunduğunu hatırlatan Avcı, "Aradan 3 yıl geçti ve halen bir netice yok. Öğretmenlerimizin ikramiyelerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne yetiştirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Eğitim kurumlarında yemek yemeyen eğitim çalışanlarına günlük 10 lira yemek yardımı da yapılmasını istiediklerini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Servis hizmeti bulunmayan kurumlarda çalışan eğitimcilere günlük 5 lira ulaşım yardımı yapılmasını istiyoruz. Özellikle süreğen hastalığı ve rutin rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın bütçesini zorlayan muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı uygulamalarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahlarının yükseltilmesi taleplerimiz var. Atanma, görevde yükselte ve terfilerde objektif, adaletli bir sistemin gözetilmesini istiyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Gürkan Avcı Ahmet Özer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title