Haberler

23 Nisan Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu, Bugün Tüm Yurtta Düzenlenecek Etkinliklerle Yaşatılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı'nın 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla bugün resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri birlik, kurum ve karargahlar Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılacak.

DEVLET PROTOKOLÜ ANITKABİR'DE

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki devlet protokolü, Anıtkabir'i ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Şahin'in yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Bakanlar Kurulu üyeleri ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Toptan, üzerinde ''TBMM Başkanı'' yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Şahin, daha sonra Misak-i Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Mehmet Ali Şahin, deftere şunları yazdı:

''Aziz Atatürk,

İlk başkanlığını yaptığınız, öncülüğünüzde açılarak milletimizin kaderine el koyan ve milli mücadelemizi başarıya ulaştıran TBMM'nin açılışının 90. yıl dönümünde, TBMM Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz.

Milletimizin çağdaşlaşma özlemlerinin bir tezahürü olan, öncülüğünüzde modern devrimleri gerçekleştiren milli iradenin ve demokrasimizin kalbi TBMM'nin açılışının 90. yıl dönümünü millet olarak büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Kuruluşundan bugüne ilkeleriniz ve idealleriniz doğrultusunda, hedef olarak gösterdiğiniz 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma' ülküsüyle çalışan TBMM, bundan sonra da aynı güç ve kararlılıkla çalışma azmindedir.

İlkeleriniz, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma ideali, büyük tarih ve medeniyet birikimimiz için daima yol göstericidir.

Bize kazandırdıklarınız, liderliğiniz ve modern devrimleriniz için millet adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Aziz ruhunuz şad olsun.''

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. TBMM Başkanı Şahin'in anıta çelenk bırakması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Başkanlık Divanı üyeleri, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri, TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan ve TBMM idari personeli katıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, törene, 7 yaşındaki kızı Sena ile katıldı.

GÜL: 23 NİSAN TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMI OLDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği'ne Katılan Grupların Temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde Kabul Etti.

Dünya çocuklarına hitabına "Sizleri burada ve Türkiye'de görmekten memnuniyet duyuyorum" sözleriyle başlayan Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan'ın artık tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarını düşünen büyük bir vizyon ortaya koyduğunu ifade ederken, 'dünyanın g

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title