Haberler

2013 Bulgaristan Seçimleri

Bulgaristan'da Boyko Borisov Hükümeti'nin yıkılışının ardından parlamento seçimleri, 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak.

Bulgaristan'da Boyko Borisov Hükümeti'nin yıkılışının ardından parlamento seçimleri, 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Balkan Türkleri Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Büyükateş yapılacak olan seçimlerle ilgili, " Bulgaristan'da kalan kardeşlerimiz, hısım, akraba, eş, dost, duyarsız kalmamamız gerekiyor. 23 yıldan beri sözde demokrasi içinde yaşayan halk hakkını alamıyor. Oylarımızı 6 numaralı sandıkta birleştirerek, haksızlığa, yolsuzluğa, yoksulluğa dur diyeceğiz" dedi.

Balkan Türkleri Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Büyükateş, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Bulgaristan'da yaşayan Türklerin haksızlığa, yolsuzluğa, yoksulluğa maruz kaldığını, Bulgaristan'da tek Türk partisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin (HÖH) bu zamana kadar onlara sahip çıkmadığı savunarak, bu seçimlerde yeni kurulan Hürriyet ve Şeref Partisi'ni desteklediklerini belirtti.

Büyükateş, " Bulgaristan'da yaşayan vatandaşlarımız geçim sıkıntılarından kurtulamıyor. Zor durumda olsalar bile uzun yıllar boyunca oylarını kayıtsız şartsız tek Türk partisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'ne (HÖH) vermişlerdir. Birkaç gün sonra yapılacak Bulgaristan parlamento seçimlerinde bu defa yön değiştirmemiz gerekiyor. Bu değişim Türkiye Hükümeti'nin arzusu üzerinedir ve oylarımızı 6 numaralı sandıkta birleştirerek, yeni bir Türk partisine destek vermeliyiz. Bu yeni parti Kasım Dal'ın kurduğu ve liderliğini Korman İsmailov'un yaptığı Hürriyet ve Şeref Partisi'dir. Destek vermemiz gereken bu yeni parti yolsuzluğa, yoksulluğa, kaçakçılığa son derken, düşük verileri sabitleyeceklerini, idari ücretleri azaltacaklarını, lisans ve kayıt işlemlerini kısaltarak kolaylaştıracaklarının sözünü veriyor. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı yerine Girişimcilik Bakanlığı açacaklarını, küçük ve orta işletmeler için Avrupa Birliği finans kayaklarına erişim sağlayacaklarını güvence olarak veriyorlar. Tamamen tıkanmış olan yargı sistemine şeffaflık getireceklerini, plajları ve ormanları inşaat alanı olmaktan kurtaracaklarını… Bulgaristan'ı yeniden yaşanır hale getireceğiz diyenleri denemek için, Türkiye'nin çizgisinden sapmadan her beraber 6 numaralı sandığı desteklemeliyiz. Hiç unutmayalım ki bizler de bir zamanlar bu çaresizliklerin çemberinde kıvranırken, Türkiyemizin bize el vermesiyle zulümlerden kurtulup, yeni hayatımıza başladık. Bu defa onların bize ihtiyaçları olduğunu kalbimizde hissederek, oradaki insanların hiçbirisinin yabancımız olmadığını bilerek, eski bir dost eli uzatalım" ifadelerini kullandı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Hürriyet Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title