Haberler

17 Kasım Terör Örgütü Davası

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği görevlilerine yönelik 1991 ve 1994'teki saldırılarla ilgili Yunan 17 Kasım terör örgütü üyesi 4 sanığın yargılandığı davada, mahkeme, sanıkların yokluğunda tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği görevlilerine yönelik 1991 ve 1994'teki saldırılarla ilgili Yunan 17 Kasım terör örgütü üyesi 4 sanığın yargılandığı davada, mahkeme, sanıkların yokluğunda tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Sanıklar Vasilios Corcatos, Sotirios Kondilis, Aleksandros Yotopulos ve Dimitrios Kufodinas'ın katılmadığı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, sanıkların avukatı Yalçın Koman hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, Yunan makamları ile yapılan yazışmalardan, Vasilios Corcatos, Aleksandros Yotopulos ve Dimitrios Kufodinas'ın "suç örgütüne üye olma", "adam öldürme", "adam öldürmeye teşebbüs" ve "soygun" suçlarından Yunanistan'da ömür boyu hapse çarptırıldığının, Sotirios Kondilis'in ise 10 Temmuz 2007'de tahliye olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Sanıkların Yunanistan vatandaşı olması nedeniyle Türkiye'ye iade edilemeyeceğinin bildirildiğini ifade eden Özgür, sanıklarla ilgili bilgi, belge ve delil bulunduğunda Yunanistan makamlarının soruşturma yapacağının kaydedildiğini aktardı.

Sanıklar hakkında, Ankara 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce (DGM) yapılan yargılamanın 2004'te durdurulduğunu, daha sonra eksikliklerin giderilmesiyle 2008'de tekrar başladığını ifade eden Özgür, Ankara 2 Nolu DGM'nin dosyasının akıbetinin araştırılmasını talep etti.

Savcı Özgür, Yunanistan'da ömür boyu hapse çarptırılan Vasilios Corcatos, Aleksandros Yotopulos ve Dimitrios Kufodinas'ın yokluğunda tutukluluk hallerinin kaldırılmasını, Sotirios Kondilis'in ise yokluğunda tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Avukat Yalçın Koman da müvekkili Sotirios Kondilis'in de yokluğunda tutukluluk halinin kaldırılmasını talep etti.

Sanıkların, yokluğunda tutukluluk hallerinin kaldırılması ve Ankara 2 Nolu DGM'den dosyanın istenmesi taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özgür Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title